Θαλασσοδάνεια: Κόρακας κοράκου μάτι βγάζει;

Γιατί η κυβέρνηση δεν ακυρώνει την τροπολογία που απαλλάσσει τους τραπεζίτες που έδωσαν θαλασσοδάνεια σε όλα τα κόμματα που η ίδια ως αντιπολίτευση είχε καταγγείλλει και αντ’ αυτού εξυπηρετεί τα συμφέροντα της τραπεζοκρατίας με λύσεις σε βάρος των παρανόμως υπερχρεωμένων δανειοληπτών για τα «κόκκινα δάνεια»;

 

Μήπως ισχύει στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ η παροιμία «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει»;

 

Δεν εξηγείται αλλιώς για ποιο λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ που ως αντιπολίτευση κινήθηκε άμεσα, ανταποκρινόμενος στην οργή της κοινωνίας για την τροπολογία-σκάνδαλο ασυλίας των μελών των διοικητικών συμβουλίων των τραπεζών που απαλλάσσονται από οποιαδήποτε ποινική δίωξη για τα θαλασσοδάνεια που αφειδώς μοίρασαν στα κοινοβουλευτικά κόμματα, κυρίως στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ ύψους περίπου ενός δισ. ευρώ (τα συστημικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για 200 εκατ. ευρώ μόνο προς την Εθνική και την -εκτός λειτουργίας με αδιαφανείς διαδικασίες πλέον- Αγροτική Τράπεζα), δεν έχει κινηθεί μέχρι στιγμής στην κατάργηση της επαίσχυντης τροπολογίας ή έστω στην τροποποίησή της για να ξεκινήσει η έρευνα για όλα αυτά τα θαλασσοδάνεια, όχι μόνο σε βάρος των κομμάτων, αλλά και γενικότερα σε βάρος διαπλεκόμενων επιχειρηματιών, όπως τους καναλάρχες του MEGA. 

 

Αναφέρουμε ενδεικτικά το MEGA channel διότι μόλις ο υπουργός Οικονομίας Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε on air στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού ότι θα φορολογηθούν οι μέτοχοί του -ούτε καν στα θαλασσοδάνεια που έλαβε η ιδιοκτησία του Mega δεν αναφέρθηκε- το δίδυμο της μνημονιακής προπαγάνδας και προστασίας των σάπιων ψευδοεπιχειρηματιών που κάλυψε μύρια σκανδάλων εν γνώσει του- κόψανε για διαφημίσεις….και εκείνος αποχώρησε από το κανάλι!

 

 Οι θεατρικές παραστάσεις είναι ωραίες αρκεί να είναι όλοι ικανοποιημένοι στο τέλος. Στην προκειμένη κύριε Βαρουφάκη και λοιποί κυβερνώντες, οι τραπεζίτες είναι πιο ικανοποιημένοι από τους δανειολήπτες. Κι αυτό διότι, όχι μόνο δεν προχωρήσατε άμεσα στην κατάργηση της τροπολογίας που απαλλάσσει τα golden boys από τα θαλασσοδάνεια που έδωσαν στα κόμματα, αλλά τους αφήνετε να παραμένουν ασύδοτοι και να συνεχίζουν να καταληστεύουν τον ελληνικό λαό με τις παράνομες, άκυρες και καταχρηστικές δανειακές συμβάσεις. 

 

Σαν να μην έφτανε αυτό, ω κυβέρνηση του Λαού, αντί να προχωρήσετε άμεσα στην ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών από τη μέγκενη των τραπεζιτών που επίτηδες φτωχοποίησαν τον λαό για να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μια αποικία Χρέους και χρεωμένου λαού ενώ στην πραγματικότητα οι τράπεζες μας χρωστάνε, αφού έλαβαν μύρια δισεκατομμύρια ευρώ είτε ως ανακεφαλαιποίηση είτε με άλλους επίσης σκοτεινούς και αδιαφανείς τρόπους, αντί έστω να προχωρήσετε στη νουθέτησή τους να μειώσουν τους τόκους γενικά στα δάνεια, επιτρέπετε να συνεχίζονται κανονικά οι κατασχέσεις σπιτιών δανειοληπτών για ανεξόφλητα δάνεια στις τράπεζες και επιχειρείτε -όπως και οι προκάτοχοί σας στην εξουσία- να παρακάμψετε τον νόμο 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, αντικαθιστώντας τον με τον ενδιάμεσο δημόσιο φορέα. 

 

Η λύση του ενδιάμεσου δημόσιου φορέα είναι ότι χειρότερο για τους δανειολήπτες και ότι καλύτερο για τους τραπεζίτες. 

 

Πρώτο, διότι οι δανειολήπτες που δεν θα μπορούν να αποπληρώσουν το χρέος τους προς τις τράπεζες θα έχουν πλέον απέναντί τους όχι μόνο τις τράπεζες και τις εισπρακτικές εταιρίες αλλά το ίδιο το Κράτος και προφανώς αν κάποιος χρωστά λεφτά στις τράπεζες δεν θα τιμωρείται απλά με κατάσχεση κατοικίας, αλλά επιπλέον θα φυλακίζεται και θα συνεχίσει να χρωστάει διότι πίσω από τον ενδιάμεσο δημόσιο φορέα κρύβεται η ποινικοποίηση των υπερχρεωμένων πολιτών, το μεγάλο όνειρο κάθε τραπεζίτη και πολιτικού που έμαθε να εκμεταλλεύεται τον συνάνθρωπό του και να μην δίνει λογαριασμό σε κανέναν για τα εγκλήματά του.  

 

Δεύτερο, διότι με τον ενδιάμεσο δημόσιο φορέα ουσιαστικά οι τράπεζες πουλάνε τα κόκκινα δάνεια στο κράτος -έναντι αδράς αμοιβής- και ουσιαστικά γλιτώνουν από οποιαδήποτε δίωξη για τα σκάνδαλά τους με κυριότερα τα θαλασσοδάνεια διότι με αυτό τον τρόπο καλύπτονται όλα κάτω από το χαλί του ενδιάμεσου δημόσιου φορέα. 

 

Τρίτο και… χειρότερο, διότι οι τραπεζίτες θα έχουν την ευκαιρία να εκμαιεύσουν πάλι χρήμα από την τσέπη του Ελληνα συνεπούς και συνεργάσιμου φορολογούμενου, του πολίτη, του οποίου η περιουσία ελέγχεται εύκολα διότι είναι μικρή. Συνηθίζεται στην Ελλάδα οι πλουσιότεροι να είναι οι μπαταχτσήδες, ίσως αυτό δε να ισχύει σε όλο τον πλανήτη, έτσι δεν είναι;

 

Ο συνεπής φορολογούμενος θα πληρώσει για τα κόκκινα δάνεια που θα παραδώσουν με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση οι τράπεζες προς το κράτος που κατόπιν θα αναλάβει να γίνει καλύτερη εισπρακτική εταιρία κι από εκείνη των αδερφών ΣΙούφα -της γνωστής οικογενείας από τον Ελληνόπυργο Καρδίτσας που έχει εμπλακεί σε πολλές σκοτεινές υποθέσεις στη διάρκεια του πολυετούς πολιτικού βίου της- ή θα κατασχέτει τα σπίτια των πολιτών, αν δεν πληρώσουν. 

 

Εκτός και αν διατηρηθεί το δικαίωμά τους στην περίπτωση που δεν θέλουν να μπλέξουν με τον ενδιάμεσο δημόσιο φορέα να υπαχθούν στο νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα. 

 

Ωστόσο, ήδη ο νόμος Κατσέλη περιορίζεται μόνο σε ανθρώπους που αποδεδειγμένα έχουν πρόβλημα στην εξόφληση των παρανόμως υπέρογκων χρεών προς τις τράπεζες, και μέχρι τώρα η κυβέρνηση ποιεί την νύσσαν ακόμη και σε πρόταση που είχαν καταθέσει ως αντιπολίτευση τον Απρίλιο του 2014 οι Ανεξάρτητοι Ελληνες να συμπεριληφθούν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες στον νόμο. 

 

Συμπερασματικά, απέχει μακράν ο έλεγχος και η τιμωρία των ενόχων των θαλασσοδανείων προς τα κόμματα.

 

Κινήσεις-πυροτεχνήματα, όπως η επερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθη Παναγούλη και Νάσου Αθανασίου,  γιατί δεν δεσμεύονται οι περιουσίες των προέδρων και νομικά υπευθύνων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλου και Α. Σαμαρά αντίστοιχα για το ζήτημα των χρεών των δύο κομμάτων, περιορίζονται μόνο προς εσωτερική κατανάλωση όσο οι τραπεζίτες παραμένουν ασύδοτοι και υπό την προστασία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των υπόλοιπων αρπακτικών που θέλουν να μετατρέψουν σε αποικία τους την Ελλάδα και σε σκλάβους τους κατοίκους της χώρας που πληρώνουν με συνέπεια φόρους στην εφορία και είναι χρεωμένοι είτε σε τράπεζες είτε σε εταιρίες τηλεπικοινωνιών κλπ. που εξακολουθούν να λειτουργούν αδιαφανώς και ασύδοτα, προς παραβίαση των πιο στοιχειωδών κανόνων της ελύθερης αγοράς. 

 

Οσο οι τραπεζίτες απολαμβάνουν ασυλίας τίποτε δεν πρόκειται να αποκαλυφθεί για τα θαλασσοδάνεια όχι μόνο σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε ΣΥΡΙΖΑ και λοιπά κοινοβουλευτικά κόμματα πόσο δε μάλλον τίποτα δεν θα αποκαλυφθεί για τα θαλασσοδάνεια στους διαπλεκόμενους επιχειρηματίες. 

 

Ομως, ήδη αρκετά πρώην μέλη των δ.σ. των συστημικών τραπεζών απολαμβάνουν τη χλιδάτη ζωή τους στο Λονδίνο, στο Παρίσι και αλλού. 

 

Αντί να πιάσει η κυβέρνηση το ψάρι από το κεφάλι, παίζει με την ουρά του και του πετάει κι άλλα σκουλήκια, χωρίς να θέλει να το ψαρέψει. 

 

Φτάνει πια η πολιτική να επιρρίπτεται η ευθύνη στον πιο αδύναμο, στον πιο ευάλωτο, και στην προκειμένη στους πολίτες που αν και δεν έχουν να φάνε πληρώνουν κανονικά τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ στην εφορία και τα δάνεια στις τράπεζες κι ας μείναν άνεργοι, κι ας τους κόψαν το μισθό και τη σύνταξη κι ας μην υπάρχει μέλλον για τα παιδιά τους. Αυτή την Ελλάδα του μέλλοντος θέλουν οι εκάστοτε υποταγμένες στην τραπεζοκρατία κυβερνήσεις ακόμη κι αυτή της Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ και των πατριωτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων;

 

Πέντε χρόνια πληρώνει ο λαός και κανείς άλλος την κρίση της ελίτ και της τραπεζοκρατίας και οι τραπεζίτες εξακολουθούν να παραμένουν στο απυρόβλητο χάρη στην ντροπολογία του πρώην υπουργού Οικονομίας, Γιάννη Στουρνάρα, που μέχρι και τη σύνταξη της ηλικιωμένης αγρότισσας έκοψε και σήμερα δεν τον ενοχλεί κανείς από τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας. 

 

Κυβέρνηση που σε ψήφισε πανηγυρικά ο λαός για να τελειώνει με τους εγκληματίες που τον φτωχοποίησαν εσκεμμένα και απέκτησαν απίστευτα κέρδη για να καταστήσουν την Ελλάδα αποικία Χρέους γιατί συνεχίζεις να προσποιείσαι ότι δεν καταλαβαίνεις;

 

Μήπως επειδή κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει; 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr