Θεατρική παράσταση την Κυριακή στην Καλαμαριά

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Η  θεατρική παράσταση με τίτλο «Έτσι είναι η Ζωή» του Δημήτρη Αντωνίου, ανεβαίνει  την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015 στις 7 το βράδυ από την ομάδα του Εργαστηρίου Θεατρικής Δημιουργίας Δήμου Καλαμαριάς στο Θεατράκι της οδού Χηλής (Χηλής & Τριπόλεως γωνία). Είναι ένα έργο που εμπεριέχει  βιωματικά στοιχεία του συγγραφέα αλλά και κοινωνικά μηνύματα .

Ο Δημήτρης Αντωνίου τον περασμένο  Μάρτιο  παρουσίασε  σε ένα πολυπληθές κοινό την πρώτη του συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Έτσι είναι η ζωή». ‘Όπως ο ίδιος είχε πει τότε ο τίτλος, «είναι μία φράση τόσο ασαφής, που όμως οι απελευθερωτικές ιδιότητές της μπορούν να μαγνητίσουν τον καθένα». Στο βιβλίο του, δύο από τα δέκα κεφάλαια  περιλαμβάνουν βιωματικά στοιχεία, εξιστορώντας με έναν ιδιαίτερο και γλαφυρό τρόπο την προσωπική του ιστορία, ενώ στα υπόλοιπα ο νεαρός συγγραφέας θέλησε να περάσει μηνύματα για σοβαρά ζητήματα, όπως το κάπνισμα, η βία, η διαφορετικότητα, η ομαδική παράνοια,  κ.ά., καθώς ένοιωσε την ανάγκη για εξωτερίκευση και μια ευκολία να προσεγγίσει τη νεολαία.

Η παράσταση έχει ελεύθερη είσοδο και όσοι θέλουν να την παρακολουθήσουν, μπορούν εθελοντικά, να αφήνουν στην είσοδο του θεάτρου, τρόφιμα μακράς διάρκειας που θα δοθούν  στο Κοινωνικό Παντοπωλείου του Δήμου.

Λίγα  λόγια για τον συγγραφέα του έργου

Ο  25χρονος Καλαμαριώτης  Δημήτρης Αντωνίου, πριν από εννιά χρόνια έδωσε μάχη για τη ζωή του, όταν την ώρα που στεκόταν στο πεζοδρόμιο μαζί με δύο φίλους του έξω από το 7ο Λύκειο Καλαμαριάς που φοιτούσε, έπεσε επάνω του ασυνείδητος οδηγός που έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα και τραυματίστηκε σοβαρά, αλλάζοντας τη ζωή του.

Από την πρώτη στιγμή μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, χιλιάδες κόσμου κινητοποιήθηκαν, προσπαθώντας να υποστηρίξουν έμπρακτα το 16χρονο τότε αγόρι στην πολύμηνη μάχη που έμελλε να δώσει, ώστε αρχικά να κρατηθεί στη ζωή και μετέπειτα να μάθει να κινείται επάνω σε ένα αναπηρικό καροτσάκι. Ο Δημήτρης Αντωνίου όμως είναι κάθε άλλο παρά καθηλωμένος. Αντίθετα έχει ανοίξει τα φτερά του στις επιστήμες, έχοντας ολοκληρώσει τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές του  και σε συνεργασία με έναν καθηγητή του από το πανεπιστήμιο ξεκίνησε  έρευνα στο πεδίο των πηγών ενέργειας, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι η δύναμη της ψυχής του δεν έχει όρια. Είναι γεμάτος αισιοδοξία και όνειρα για το μέλλον.  Διαβάζει ακατάπαυστα και ασχολείται και με την  τέχνη του γκράφιτι,  μία από τις μεγαλύτερες αγάπες του.