Θεματικό εργαστήριο στο πλαίσιο του έργου SKILLS BALANCING

ellada-boulgaria-skills-balancing

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Θεματικό Εργαστήριο με θέμα την «Παρουσίαση του Οδηγού-Χάρτη Σύγκλισης των Συστημάτων Απόκτησης Δεξιοτήτων στην Κοινή Διασυνοριακή Περιοχή Ελλάδας – Βουλγαρίας» που διεξήγαγε το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων Ελλάδος στις 6 Οκτωβρίου 2015 στο ξενοδοχείο «Grande Hotel Palace» στη Θεσσαλονίκη.

Το Θεματικό Εργαστήριο αποτέλεσε δράση του έργου «Balancing Supply and Demand of the Professional skills needed in the interregional area – SKILLS BALANCING», το οποίο υλοποιείται από το ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ και συγχρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ευρωπαικής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013».

Τους εκπροσώπους των φορέων που συμμετείχαν καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννης Παπαργύρης.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας κ. Γεώργιος Καββαθάς και στη συνέχεια, μαζί με τους κυρίους Βασίλειο Σιωμάδη και Θεόδωρος Αλεξάνδρου, παρουσίασαν θέματα σχετικά με την επαγγελματική κατάρτιση και την πιστοποίηση προσόντων, το διασυνοριακό έργο Skills Balancing καθώς και τον οδηγό-χάρτη σύγκλισης των συστημάτων απόκτησης δεξιοτήτων.

Ακολούθησε συζήτηση όπου συμμετείχαν όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, κατά τη διάρκεια της οποίας, τονίστηκε το εξαιρετικό ενδιαφέρον, το όφελος και η αναγκαιότητα του διασυνοριακού αυτού έργου.