Θεοδωράκης: Δεν είναι η μάχη που θέλαμε όμως…

«Δεν είναι η μάχη που θέλαμε, είναι η μάχη όμως που θα κερδίσουμε», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ξεκινώντας την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του που έγινε, στη Βουλή, λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση για την έγκριση της πρότασης της κυβέρνησης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

 

«Η απόφαση του κ. Τσίπρα να θέσει σε αμφιβολία την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι το μεγάλο του λάθος που δε θα του το συγχωρέσει ούτε σήμερα ο ελληνικός λαός ούτε αύριο η ιστορία», πρόσθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού και τόνισε ότι «θα πρέπει ήδη να προβληματίζεται που την απόφασή του έχουν χειροκροτήσει προς στιγμήν η Χρυσή Αυγή και βέβαια οι ΑΝΕΛ».

 

Στις τοποθετήσεις τους οι βουλευτές και τα στελέχη του Ποταμιού επιτέθηκαν με σκληρό τρόπο στις επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, που όπως ειπώθηκε, θα οδηγήσουν τη χώρα στα βράχια. Ο εκπρόσωπος του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας εκτίμησε ότι η επικοινωνιακή καταιγίδα του ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να στιγματίσει ως εχθρούς και προδότες όλους αυτούς που υπερασπίζονται την ευρωπαϊκή πορεία.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η ομάδα τεκμηρίωσης αυτή τη στιγμή εάν γίνει δεκτή η καταστροφική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ως αποτέλεσμα να μην πληρωθούν τον Ιούλιο ούτε οι μισθοί ούτε οι συντάξεις. Είναι το δόγμα του Γιάνη Βαρουφάκη- όπως είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ορφανός-που είχε πει ότι «οι Έλληνες θέλουν αξιοπρέπεια πριν από δουλειές και χρήματα», αλλά βέβαια όπως επισήμανε ο Γιώργος Μαυρωτάς «οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν εκ του ασφαλούς καθώς έχουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό και τις ιδέες τους στην Αθήνα. Ας τα επαναπατρίσουν τη Δευτέρα για να έχουν δικαίωμα να μιλάνε».

 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης κλείνοντας τη συνεδρίαση εμφανίστηκε σίγουρος για την επιτυχία του αγώνα υπέρ της Ευρώπης -όπως είπε- και κατέληξε λέγοντας ότι «είναι η ώρα να ηττηθούν μια για πάντα οι ακροδεξιοί και ακροαριστεροί λαϊκιστές, να τελειώνουμε με τις ψευδαισθήσεις που κρατούν τη χώρα καθηλωμένη στο χθες. Η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα συμφωνία με την Ευρώπη, μια συμφωνία ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης ώστε να κερδίζουν περισσότερα οι περισσότεροι».

 

Στη συνεδρίαση παρόντα ήταν και πολλά στελέχη του Ποταμιού.