ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

130 φοιτητές και ερευνητές από 28 χώρες του κόσμου στη Θεσσαλονίκη για το θερινό σχολείο ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ.

29/6-6/7 ISSON 2019 PORTO PALACE THESSALONIKI

Νανοεπιστήμες και Νανοτεχνολογίες, Οργανικά Ηλεκτρονικά , Νανοϊατρική και όλοι οι νέοι τομείς έρευνας και ανάπτυξης στο πεδίο της Νανοτεχνολογίας, έρχονται στο προσκήνιο του 13ου Διεθνούς Θερινού Σχολείου Νανοτεχνολογίας και Νανοεπιστημών που ξεκινά στη Θεσσαλονίκη, στο Porto Palace από τις 29 Ιουνίου μέχρι τις 6 Ιουλίου.

Οι εισηγήσεις αφορούν κάθε πρόσφατη εξέλιξη γύρω από τους ταχύτατα αναπτυσσόμενους τομείς της Νανοτεχνολογίας , ενώ ταυτόχρονα δίνεται έμφαση σε εφαρμογές όπως τα Οργανικά Ηλεκτρονικών  τη Νανοϊατρική τις τεχνικές 3D printing και και 3D Bioprinting αλλά και κάθε νέο τομέα που αναδύεται στις τεχνολογίες αιχμής σε παγκόσμιο επίπεδο.

Φέτος στο Θερινό Σχολείο Νανοτεχνολογίας και Νανοεπιστημών συμμετέχουν περίπου 130 φοιτητές από 28 χώρες του κόσμου. Το 20-25% των συμμετεχόντων προέρχεται από την Ελλάδα και από το διατμηματικό μεταπτυχιακό N&N του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που θεωρείται από τα πιο ανταγωνιστικά και πρωτοποριακά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι ερευνητές παρουσιάζουν το έργο τους

Οι συμμετέχοντες στο θερινό σχολείο μπορούν να παρουσιάσουν την έρευνά τους με τη μορφή poster , ενώ θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με υψηλού κύρους ερευνητές, ακαδημαϊκούς και εκπροσώπους εταιρειών τεχνολογίας αιχμής απ όλο τον κόσμο.

Άλλωστε οι διδάσκοντες στο μοναδικό στο είδος του θερινό σχολείο Νανοτεχνολογίας σε όλη τη ΝΑ Ευρώπη , είναι είναι έμπειροι ερευνητές και καθηγητές από Πανεπιστημιακά Ιδρύματα , ερευνητικούς φορείς αλλά και βιομηχανίες που παρουσιάζουν τις σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές δημιουργίας των νέων υλικών, εισάγοντας τους μαθητές στον συνεχώς εξελισσόμενο κόσμο των ΝΑΝΟΕΠΙΣΤΗΜΩΝ.

Η γλώσσα των μαθημάτων όπως και των πολυσυνεδρίων του NANOTEXNOLOGY 2019 είναι τα αγγλικά.

Πληροφορίες cgrava@physics.auth.gr

Επισυνάπτονται φωτο αρχείου.

Επικοινωνία Στελίνα Μαργαριτίδου Δημοσιογράφος , μέλος ΕΣΗΕΜ-Θ 6977004735