Θέρμη: Λίφτιγκ σε αγροτικούς και αστικούς δρόμους χωριών και οικισμών

Σε εκτεταμένο λίφτιγκ αγροτικών και αστικών δρόμων στη Μίκρα και τα Βασιλικά προχωρά ο δήμος Θέρμης, με στόχο να βελτιώσει τις συνθήκες οδικής ασφάλειας των πολιτών. Σε πολλές περιοχές μάλιστα, όπου έχει σημειωθεί μεγάλη οικιστική ανάπτυξη, το οδικό δίκτυο χαράσσεται από την αρχή, καθώς υπάρχουν χωματόδρομοι που δεν επιτρέπουν την ομαλή διέλευση των πολιτών.

 

Τα έργα αγροτικής και αστικής οδοποιίας στα χωριά του δήμου Θέρμης βρίσκονται σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες, ωστόσο καθυστέρησαν λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Πρόκειται για ένα οδικό δίκτυο συνολικού μήκους 25,5 χιλιομέτρων, τα οποία καλύπτουν τις περιοχές των Βασιλικών, Λακκιάς, Περιστεράς, Νέας Ραιδεστού, Σουρωτής, Ταγαράδων, Νέου Ρύσιου και τη Θέρμης. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Συντηρήσεων Αυτεπιστασίας και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Μουστάκα, τα έργα κατασκευής, ανακατασκευής και συντήρησης του εσωτερικού οδικού δικτύου στο διευρυμένο δήμο αποτελούν χρόνιο αίτημα των πολιτών, οι οποίοι έχτισαν τα σπίτια τους αλλά για πολλά χρόνια δεν είχαν καμία πρόσβαση, παρά μόνο μέσω των χωματόδρομων.

“Σήμερα λόγω και της μεγάλης οικιστικής ανάπτυξης στους τρεις πρώην δήμους οι ανάγκες είναι πολλές και σταδιακά προσπαθούμε να τις καλύψουμε. Τα συνεργεία δουλεύουν καθημερινά για να προχωρήσουν οι εργασίες, αλλά συναντούν πολλές δυσκολίες σε περιοχές όπου τα νερά της βροχής δεν έχουν υποχωρήσει ακόμα” υπογράμμισε ο κ. Μουστάκας. Το κόστος των έργων σε ετήσια βάση υπολογίζεται στα 700.000 ευρώ, ενώ σύμφωνα με τη δημοτική αρχή θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

 

ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ

Τα έργα της αγροτικής οδοποιίας, που περιλαμβάνουν καθαρισμούς, διαμορφώσεις, συντηρήσεις αλλά και ασφαλτοστρώσεις σε αγροτικούς και περιαστικούς δρόμους. έγιναν σε όλη, σχεδόν, την έκταση που καλύπτει ο καλλικρατικός δήμος Θέρμης. Άρχισαν από την περιοχή της δημοτικής ενότητας Βασιλικών και συγκεκριμένα από την περιφέρεια των Βασιλικών, την περιοχή της Λακκιάς, την Κάτω Περιστερά και το Λιβάδι, ενώ εργασίες έγιναν στους δρόμους που οδηγούν στις κτηνοτροφικές μονάδες που φτάνουν μέχρι τα όρια με τη Σουρωτή και την Αγία Παρασκευή.

Στη συνέχεια τα συνεργεία προχώρησαν στην περιοχή που βρίσκεται μεταξύ Ταγαράδων και Καρδίας, και συνέχισαν στους παράπλευρους δρόμους της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Μουδανιών. Αυτήν τη στιγμή τα δημοτικά συνεργεία της αντιδημαρχίας Συντήρησης, Αυτεπιστασίας και Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται στον οικισμό “Φαρμακέικα” και το Νέο Ρύσιο μέχρι το σημείο “μηδέν”, ενώ τις επόμενες μέρες οι εργασίες θα συνεχιστούν στην περιοχή της Καρδίας, τη Νέα Ραιδεστό και τους Ταγαράδες. Το επόμενο διάστημα, όπως ανάφερε ο αντιδήμαρχος κ. Μουστάκας, αντίστοιχα έργα θα γίνουν στο Πλαγιάρι και την κάτω πλευρά του οικισμού προς τη θάλασσα και τον Τρίλοφο.

 

Πηγή: Εφημερίδα Μακεδονία