Θεσσαλονίκη: 4ο Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους

Για το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους που διοργανώνεται για τέταρτη φορά, τα πολιτιστικά δρώμενα και τον κινηματογράφο, μίλησε στο radio1d.gr και στις ‘Πρωινές κουβέντες’ με τους Πάνο Μπουλιώνη και Κατερίνα Στάμου ο Κρίτωνας Ζαχαριάδης, ηθοποιός, καθηγητής και σκηνοθέτης θεάτρου.

 

“Μέσα από τη διδασκαλία στην ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση συνειδητοποιώ την ανάγκη των παιδιών να μπορέσουν να δημιουργήσουν,  να κάνουν έργο, να προβάλουν τη δουλειά τους και να βραβευτούνε μέσα από αυτή” είπε ο κ.Ζαχαριάδης για το 4ο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους και πρόσθεσε πως φέτος τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

 

Το filme είναι ένα Φεστιβάλ με εκπαιδευτικό χαρακτήρα που σημαίνει πως η έναρξη, η λήξη και όλες οι δράσεις που το αφορούν θα παρέχονται δωρεάν στους θεατές.

 

“Χαίρομαι όταν ο κόσμος πηγαίνει στις αίθουσες κινηματογράφου” δήλωσε ο Κρίτωνας Ζαχαριάδης ερωτηθείς για τον κινηματογράφο αλλά δεν παρέλειψε να τονίσει πως η εμπορευματικότητα επικρατεί της ποιότητας στην Τέχνη.

 

Ο κ.Ζαχαριάδης θέλοντας να στείλει το δικό του μήνυμα για την ελπίδα και την αισιοδοξία που πρέπει να διακατέχει τους ανθρώπους της Τέχνης τόνισε “ακόμα και σε δύσκολους καιρούς η Τέχνη υπήρχε και μετέφερε το μήνυμά της με το δικό της τρόπο  και εμείς ανακάμπταμε μέσα από αυτή.Καταφέρναμε και βρίσκαμε τη δύναμή μας και ήταν ένας φάρος για τους υπόλοιπους για να μπορέσουνε να προχωρήσουνε”.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr