Θεσσαλονίκη: Επεισόδια &συλλήψεις σε συγκέντρωση κατά του lockdown και των περιοριστικών μέτρων στον Λευκό Πύργο

Σοβαρά επεισόδια με πετροπόλεμο, κυνηγητό και δακρυγόνα από τα ΜΑΤ σημειώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στον Λευκό Πύργο κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης περίπου 200 πολιτών που αντιδρούν στο lockdown και τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί.

Περίπου στις 18:00, οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα, κάποια και υβριστικά, εναντίον της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού και του Νίκου Χαρδαλιά, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι αναγκαίο το δεύτερο lockdown, ούτε και η χρήση μάσκας. Τότε δεκάδες αστυνομικοί και διμοιρίες των ΜΑΤ περικύκλωσαν τους διαδηλωτές, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν φορούσαν μάσκες, προκειμένου να διαλύσουν τη συγκέντρωση και να επιβάλουν τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος.

Εκεί σημειώθηκε η πρώτη ένταση με πολίτες που δεν φορούσαν μάσκα, οι οποίοι ζητούσαν εξηγήσεις με έντονο τόνο από τους αστυνομικούς. Την ώρα που άρχισαν να διαλύονται άρχισαν να πετάνε πέτρες, μπουκάλια και διάφορα αντικείμενα στους αστυνομικούς και στους δημοσιογράφους. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.