Θεσσαλονίκη: Για ψώνια και βόλτα στην αγορά -Ουρές στα ταμεία και κάλαντα στην Αριστοτέλους

Ακρως χριστουγεννιάτικο είναι το σκηνικό στη Θεσσαλονίκη, σήμερα Κυριακή, που τα καταστήματα είναι ανοικτά.

Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, παιδικές φωνές, ουρές αναμονής στα ταμεία των καταστημάτων, μυρωδιές από ζεστό κρασί και βούτυρο, γεμάτα εστιατόρια και καφετέριες, συνωστισμένα πεζοδρόμια αλλά και κυκλοφοριακή συμφόρηση συνθέτουν το σκηνικό της ημέρας στην αγορά της Θεσσαλονίκης, τρεις μέρες πριν τα Χριστούγεννα.

Τα καταστήματα, σύμφωνα με το εορταστικό ωράριο που έχει ανακοινώσει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, θα παραμείνουν σήμερα ανοιχτά μέχρι τις έξι το απόγευμα, ωράριο το οποίο θα ισχύσει και την Τρίτη, που είναι παραμονή των Χριστουγέννων.Το επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων βρίσκεται στην Πλατεία Δικαστηρίων (άγαλμα Βενιζέλου), όπου έχει στηθεί το χριστουγεννιάτικο χωριό του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στην Πλατεία Αριστοτέλους συγκεντρώθηκαν δεκάδες νέοι και συνοδεία μουσικών οργάνων είπαν τα κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Και πάλι στην Πλατεία Αριστοτέλους, η ομάδα «Θηλυκότητες της Θεσσαλονίκης» με σύνθημα «η πατριαρχία όλες μας πληγώνει, στον δρόμο και στο σπίτι ποτέ, καμία μόνη», πραγματοποίησε μουσικοχορευτικό δρώμενο ως κίνηση αλληλεγγύης σε διαδηλώτριες στη Χιλή, που δέχθηκαν επιθέσεις από αστυνομικές δυνάμεις της χώρας.


Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/thessaloniki-gia-psonia-kai-bolta-stin-agora