Θύμα ξυλοδαρμού ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Οικονόμου

Επίθεση από αντιεξουσιαστές σημειώθηκε στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Οικονόμου το βράδυ της Τρίτης στα Εξάρχεια. Ο Βασίλης Οικονόμου έτρωγε σε εστιατόριο της περιοχής («Ζάχαρι και Αλάτι») όταν του επετέθηκαν περί τους 10 κρανοφόρους.

Εξιτήριο από τον Ερυθρό Σταυρό, στον οποίο μεταφέρθηκε μετά την επίθεση που δέχθηκε, πήρε ο Βασίλης Οικονόμου λίγο μετά τη 01.30 τα ξημερώματα της Τετάρτης. Μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από τον Ερυθρό Σταυρό, ο βουλευτής της ΝΔ έκανε λόγο για «στημένη επίθεση», ενώ αποκάλυψε ότι την ώρα που οι κρανοφόροι έφευγαν από το σημείο της επίθεσης, τον απείλησαν ότι αν επισκεφθεί ξανά τα Εξάρχεια, θα τον εκτελέσουν.

Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί ότι όπως και ο ίδιος ο Βασίλης Οικονόμου δήλωσε, στα Εξάρχεια βρίσκεται το πολιτικό του γραφείο…

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση «η άνανδρη επίθεση κατά του βουλευτή Βασίλη Οικονόμου δείχνει ότι η Αθήνα είναι ξέφραγο αμπέλι. Ωφείλει η κυβέρνηση να εγγυηθεί την ασφάλεια κάθε πολίτη. Επιτέλους σε μια δημοκρατική Πολιτεία δεν υπάρχουν ‘άβατα’».

Με τον χτυπημένο βουλευτή επικοινώνησε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μεταφέροντάς του τη συμπαράσταση του σώματος και την καταδίκη της επίθεσης εναντίον του.