Τη «Διακήρυξη της Αθήνας» υπογράφουν Τσίπρας – Σίσι – Αναστασιάδης

ΦΩΤΟ: EPA

ΦΩΤΟ: EPA

Τη «Διακήρυξη της Αθήνας» υπογράφουν οι ηγέτες της Ελλάδας, της Αιγύπτου και της Κύπρου, Αλέξης Τσίπρας, Αλ Σίσι και Ν. Αναστασιάδης, με την οποία επισφραγίζεται η συνεργασία των τριών χωρών, στο πλαίσιο της τρίτης κατά σειρά τριμερούς συνεργασίας.

Η σημερινή τριμερής συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου θα στείλει ένα μήνυμα για την ειρήνη, την προκοπή και τη σταθερότητα στην περιοχή, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, καλωσορίζοντας τον ηγέτη της Κύπρου και της Αιγύπτου, Νίκο Αναστασιάδη και Αλ Σίσι, αντίστοιχα.
«Εγκαινιάζουμε μία νέα εποχή στις σχέσεις των τριών χωρών» συνέχισε ο κ. Τσίπρας και εκτίμησε ότι όσα συμφωνηθούν σήμερα θα αποτελέσουν σημαντικά βήματα προόδου.

Από την πλευρά της Αιγύπτου, ο Αλ Σίσι ευχαρίστησε τους κ.κ. Τσίπρα και Αναστασιάδη και υπογράμμισε ότι η τριμερής συνάντηση αντανακλά τις βαθιές σχέσεις των τριών χωρών και συμβάλλει στην ανάπτυξη των λαών, στη συνεργασία και στον συντονισμό για διάφορα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Έχουμε πολλά κοινά χαρακτηριστικά και προνόμια που μπορούμε να αξιοποιήσουμε προς όφελος των λαών μας, πρόσθεσε ο Αλ Σίσι.

Ο κ. Αναστασιάδης παράλληλα, ανέφερε ότι «η συνάντηση αυτή δίνει την ευκαιρία να στείλουμε ένα μήνυμα ότι αυτή η συνεργασία έχει στόχο την ειρήνη και δεν στρέφεται εναντίον κανενός».

Η συνεργασία αυτή, συνέχισε, επιτρέπει στην Ελλάδα και την Κύπρο, να προωθήσουν με πιο έντονο τρόπο την εμπέδωση της σταθερότητας στην περιοχή και από την πλευρά της Αιγύπτου, επιτρέπει την προώθηση κοινών συμφερόντων στην Ισλαμική Διάσκεψη.