Τι είπε ο Γ. Παπανδρέου στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά με τον Φ. Κουβέλη

Το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις, να ενώνει τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου και να μην παρακολουθεί τη δεξιά ή την αριστερή συντήρηση, είπε ο Γιώργος Παπανδρέου στην παρουσίαση του ββλίου της Μεριλένας Κοππά παρουσία του Φώτη Κουβέλη.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι έχει λάβει πολλές αντισυμβατικές αποφάσεις στη ζωή του, αλλά δεν περίμενε η παρουσίαση ενός βιβλίου να θεωρηθεί αντισυμβατική κίνηση.

 

Ο Γ.Παπανδρέου τόνισε:

«Το ΠΑΣΟΚ που χρειάζονται οι Ελληνες και η Ελλάδα είναι αυτό που πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις, που μετέχει σε κυβερνήσεις συνεργασίας με ξεκάθαρες θέσεις και προοδευτικό πρόσημο που ενώνει τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, αλλά δεν δικαιούμαστε να είμαστε παρακολούθημα καμιάς δεξιάς ή αριστερής συντήρησης».

 

Ο πρώην πρωθυπουργός επισήμανε ότι πολλές μεταρρυθμίσεις που είχε ξεκινήσει η κυβέρνησή του διακόπηκαν από τις επόμενες κυβερνήσεις.

Ο Γ.Παπανδρέου διακόπηκε πολλές φορές από οπαδούς του που βρίσκονταν στην αίθουσα και είχαν δημιουργήσει προεκλογικό κλίμα.

"Πολύς λόγος γίνεται περί διαπραγμάτευσης. Τότε διαπραγματευτήκαμε για μια χώρα που είχε τεθεί εκτός αγορών. Καταφέραμε να δημιουργήσουμε εξ αρχής μηχανισμό στήριξης. Κάποιοι εταίροι δανείστηκαν με υψηλότερα επιτόκια από αυτά που μας δάνεισαν. Πετύχαμε τη μεγαλύτερη διαγραφή χρέους, σωστά επισήμανε ο Βαγγέλης Βενιζέλος", υπογράμμισε ο Γιώργος Παπανδρέου.

 

Ο πρώην πρωθυπουργός επέκρινε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ υποστηρίζοντας ότι με τις πολιτικές τους επιλογές επέτειναν τον "πόνο" για τα 11 εκατ.των Ελλήνων.

"Αν αυτοί που έσκιζαν τα μνημόνια και μιλούν για δημοψήφισμα, και άλλοι που πρότειναν Ζάππειο είχαν το 2010 τη στάση που σήμερα έχουν υιοθετήσει οι Έλληνες θα είχαν γλιτώσει πόνο και κόπο", τόνισε ο κ. Παπανδρέου και σημείωσε: "Το ΠΑΣΟΚ έκανε το καθήκον του".

 

Στην ομιλία του δίπλα στον Φώτη Κουβέλη ο πρώην πρωθυπουργός ζήτησε από άλλες πολιτικές δυνάμεις να "συνεννοηθούμε και να συνεργαστούμε".

¨"Πόσο διαφορετικά θα ήταν σήμερα τα πράγματα αν οι προοδευτικές δυνάμεις συνεργαζόσασταν από το 2009", πρόσθεσε κάνοντας λόγο για αποφάσεις που ευνόησαν τραπεζίτες ή και μιντιάρχες.

Για την περίφημη φράση του "λεφτά υπάρχουν", ο κ. Παπανδρέου επέμεινε ακόμη και σήμερα ότι όσοι τον επικρίνουν αποκρύπτουν συνειδητά τι ειπώθηκε…

 

Λαμβάνοντας το λόγο, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, αποκάλεσε τον Γ.Παπανδρέου «φίλο», ενώ νωρίτερα και ο πρώην πρωθυπουργός είχε κάνει λόγο για «φίλο Φώτη Κουβέλη».

Ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι η ΔΗΜΑΡ συνέβαλε στη σταθεροποίηση της χώρας με τη δράση της, ενώ σε ό,τι αφορά τα μετεκλογικά σενάρια σημείωσε: «Η κεντροαριστερά είτε θα έχει θετικό πρόσημο, είτε δε θα υπάρχει καθόλου».

«Δε νιώθω γεφυροποιός, δε νιώθω την ανάγκη να δώσω εξηγήσεις σε κανέναν, κάλεσα στο βιβλίο μου τρεις ανθρώπους με τους οποίους με συνδέουν στενοί δεσμοί» δήλωσε η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΔΗΜΑΡ και πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ