Τί κάνουν οι Ελληνες ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες;

Τί κάνουν οι Ελληνες ευρωβουλευτές που πληρώνονται αδρά για να εκπροσωπούν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και των ευρωπαϊκών λαών γενικότερα σε σχέση με την παγίδα που έχουν στήσει όλες οι τράπεζες σε όλους τους λαούς με όλους αυτούς τους άκυρους, παράνομους και καταχρηστικούς όρους στις δανειακές συμβάσεις;

 

Πότε επιτέλους θα δούμε τους Ελληνες ευρωβουλευτές να συντονίζουν τις δυνάμεις τους για ένα εθνικό θέμα που χρήζει άμεσα λύσης διότι έχει να κάνει με ανθρώπινες ζωές και όχι με κέρδη και ζημιές; 

 

Πότε επιτέλους θα κατανοήσουν οι Ελληνες ευρωβουλευτές ότι κάθε εβδομάδα χιλιάδες άνθρωποι στην Ελλάδα μένουν στον δρόμο διότι δεν είχαν χρήματα για να αποπληρώσουν τα τοκογλυφικά δάνεια των τραπεζών;

 

Για ποιο λόγο ούτε ένας ευρωβουλευτής, όχι μόνο δεν προώθησε, αλλά ούτε καν ασχολήθηκε με τις προτάσεις που απέστειλε προς κάθε αρμόδιο κοινό ευρωπαϊκό όργανο και κοινοποίησε στους ευρωβουλευτές ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος για τα μέτρα προστασίας των δανειοληπτών από τις τοκογλυφίες των τραπεζών που πρέπει να ληφθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο και βάσει τόσο των αποφάσεων των αρμοδίων δικαστικών οργάνων στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη ΕΕ αλλά και του κοινοτικού δικαίου και των Συνταγμάτων σε κάθε κράτος-μέλος της ΕΕ.

 

Γιατί κανείς Ελληνας ευρωβουλευτής δεν προβάλλει τις θέσεις των δανειοληπτών και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών που ανά πάσα στιγμή κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο; Γιατί κανείς Ελληνας ευρωβουλευτής δεν στηλιτεύει τα θαλασσοδάνεια των τραπεζών και δεν προωθεί τον άμεσο λογιστικό έλεγχο όλων των δανειακών συμβάσεων και την εκκαθάρισή τους από τους παράνομους, άκυρους και τοκογλυφικούς όρους των τραπεζών; 

 

Ο Radio1d.gr ελπίζει ότι θα πρέπει να περιμένει να κάνει κάτι έστω και ένας ευρωβουλευτής για τους δανειολήπτες και ειδικά για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Θα προωθήσει εκ νέου τις θέσεις του που βασίζονται στις εμπειρίες των υπερχρεωμένων νοικοκυριών σε σχέση με τις τοκογλυφικές πρακτικές των συστημικών τραπεζών στην Ελλάδα. 

Περιμένουμε ανταπόκριση έστω και από έναν ευρωβουλευτή οποιουδήποτε κόμματος. Περιμένουμε ότι οι ευρωβουλευτές θα κάνουν το αυτονόητο, θα εκπροσωπούν δηλαδή τα συμφέροντα των λαών στο Ευρωκοινοβούλιο. 

Ο μέσος μηνιαίος μισθός καθαρά των ευρωβουλευτών υπολογίζεται σε 8.500 ευρώ. Αν λάβει κανείς υπόψη τα έξοδα μεταφοράς και λοιπά έξοδα το ποσό μεγαλώνει αρκετά, καθώς δίδονται άλλα 4.202 ευρώ μηνιαίως σε κάθε ευρωβουλευτή.

 

Οι ευρωβουλευτές εκλέγονται ως γνωστόν από το λαό και δεν διορίζονται από τις τράπεζες ή την οικονομική ελίτ. Επομένως, είναι καθήκον τους να εκπροσωπούν το λαό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

 

Απορούμε γιατί μέχρι τώρα κανείς τους δεν ασχολήθηκε με το θέμα των δανειοληπτών που αποτελούν τουλάχιστον το 50% του ελληνικού πληθυσμού και δη με τα χρέη  που τοκογλυφικά οι τράπεζες αυξάνουν συνεχώς με επαχθείς όρους που θα έπρεπε να καταργηθούν άμεσα. 

 

Ευχόμαστε ότι τώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί να καταστήσει το Δημόσιο.,..εισπρακτική εταιρία των τραπεζών και να κατάσχει τα σπίτια των δανειοληπτών που δεν έχουν να πληρώσουν και να τους φυλακίζει για ατομικά χρέη στις τράπεζες με τον ενδιάμεσο φορέα να ξυπνήσουν οι ευρωβουλευτές και να ασχοληθούν επιτέλους με το πρόβλημα των υπερχρεωμένων ελληνικών νοικοκυριών και τα τοκογλυφικά απίστευτα ποσά που τους επιβάλλουν ως δήθεν οφειλόμενα ποσά οι τράπεζες. 

 

Επομένως, την επόμενη φορά που θα βρεθεί ενώποιον τους κάποια πρόταση οποιουδήποτε φορέα δανειοληπτών, ας κάνουν το αυτονόητο και ας το προωθήσουν, διότι θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και όχι της τραπεζοκρατίας ή την ολιγαρχίας των διαπλεκόμενων επιχειρηματιών. 

 

Εκτός και αν τους γοητεύει το εύκολο αργόμισθο χρήμα, η καρέκλα και να εξαπατούν τον ελληνικό λαό. 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr