Τί λέει ο Μάρδας για τα επεισόδια με τους αγρότες στη Θεσσαλονίκη

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΡΧΕΙΟΥ

«Είχαμε μία εκδήλωση χθες στη Θεσσαλονίκη. Θέλαμε να ανοίξουμε έναν διάλογο για το αγροτικό και καλέσαμε και κόσμο από τα μπλόκα. Κάποιοι έδειξαν ότι δεν είχαν και ιδιαίτερη διάθεση για συζήτηση» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δ. Μάρδας, για τα όσα συνέβησαν χθες στη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 ο κ. Μάρδας ανέφερε πως «δεν ήταν 1.000 άτομα, ήταν περίπου 150. Αποχώρησαν 40-50 και έμειναν οι υπόλοιποι και παρακολούθησαν. Ήταν από γνωστούς πολιτικούς χώρους. Δεν υπήρχαν άτομα από την ακροδεξιά στη συγκεκριμένη συνάντηση».

Σε ερώτηση εάν έχουν κομματική ταυτότητα απάντησε: «Όλοι μιλούσαν με τα μικρά τους ονόματα, άρα γνωρίζονταν μεταξύ τους. Ήταν και κόσμος από τη Νέα Δημοκρατία, ήταν κόσμος που έχει μία διαφορετική αντίληψη για την οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Σε τελική ανάλυση, αυτό θέλαμε. Θέλαμε να έρθει κόσμος, να καταθέσει τις απόψεις του. Δημιουργήθηκε η λανθασμένη εντύπωση ότι δεν θα γινόταν η συζήτηση και εκεί υπήρξε μία έντονη αντιπαράθεση για λίγα λεπτά, ανάμεσα σε αυτούς που τελικά αποχώρησαν, χωρίς να εμποδίσουν ωστόσο την εξέλιξη της συζήτησης. Αποχώρησαν γύρω στα 40 άτομα και παρέμειναν 80-100. Η αίθουσα ήταν γεμάτη. Εάν υπάρχουν πράγματι κάποιες απόψεις, οι οποίες -στο πλαίσιο των περιορισμών που έχουμε και των στόχων που έχουν τεθεί- μπορούν να δείξουν ένα άλλο μονοπάτι, ας κατατεθούν συγκροτημένα και να δούμε εάν μπορούν να εφαρμοστούν. Χθες, δόθηκε μία ευκαιρία να ακουστούν αυτές οι απόψεις, εάν υπήρχαν».