Τηλεφωνική επικοινωνία Αλ. Τσίπρα – Ν. Αναστασιάδη

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ LIAKOS GIANNIS

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ LIAKOS GIANNIS

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Twitter ο Κύπριος αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

«Μακρά τηλεφωνική επικοινωνία το πρωί Ν. Αναστασιάδη με Αλ. Τσίπρα. Στενή η συνεργασία Αθηνάς και Λευκωσίας» έγραψε στην ανάρτησή του ο κ. Παπαδόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια χθεσινού δείπνου του κ. Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί αποφασίστηκε η συνέχιση και εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Αναστασιάδης θα μεταβεί τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα για  διαβουλεύσεις με την ελληνική ηγεσία, ενώ έχει συγκαλέσει συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου στην Κύπρο για τις 8.30 το πρωί της προσεχούς Τετάρτης.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Παπαδόπουλος σχετικά με την επανέναρξη των συνομιλιών, θα εντατικοποιηθούν οι συναντήσεις μεταξύ των δύο διαπραγματευτών έτσι ώστε να επιλυθούν οι εκκρεμότητες εάν είναι δυνατόν μέχρι τις 9 Ιανουαρίου. Ο ίδιος σημείωσε πως έχει πολύ μεγάλη σημασία ότι θα συζητηθούν και τα έξι κεφάλαια ανάμεσα στις δυο πλευρές μέχρι τις 12 του Γενάρη, οπότε και θα συγκληθεί η πολυμερής διάσκεψη.

Για την πολυμερή διάσκεψη, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι δεν μπορούν να αλλάξουν διεθνείς συνθήκες χωρίς την παρουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Υπογράμμισε τέλος ότι η Συνθήκη Εγγυήσεων είναι διεθνής συνθήκη και η παρουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι εκ των ων ουκ άνευ.