Της έκλεψαν την τσάντα αφού την τράκαραν

Παρά το οργανωμένο σχέδιο, το οποίο συμπεριλάμβανε ακόμη και τροχαίο ατύχημα, βάσει του οποίου έδρασαν δύο επιτήδειοι, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, διερεύνησαν συστηματικά την καταγγελία ηλικιωμένης γυναίκας και κατάφεραν να εξιχνιάσουν την κλοπή της τσάντας της, η οποία περιείχε ποσό και αντικείμενα μεγάλης χρηματικής αξίας.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης 20χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου, καθώς και ενός ακόμη συνεργού του, σχηματίσθηκε δικογραφία με την κατηγορία των «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής».

 

Σύμφωνα με τα καταγγελθέντα, μεσημβρινές ώρες της 30-12-2014, οι δράστες μετά από διακριτική επιτήρηση 75χρονης ημεδαπής, η οποία  προέβη σε ανάληψη χρηματικού ποσού από χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα στην περιοχή των Διαβατών, ακολούθησαν το αυτοκίνητο της γυναίκας, το οποίο κατευθύνθηκε προς την περιοχή του Ωραιοκάστρου.

 

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, προκειμένου να ακινητοποιήσουν το προπορευόμενο όχημα και να αποσπάσουν την προσοχή της παθούσας, προσέκρουσαν εσκεμμένα-με μικρή ταχύτητα- στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου της γυναίκας, η οποία όμως, παρά την πρόσκρουση, δεν διέκοψε την πορεία της, αλλά συνέχισε κανονικά τη διαδρομή προς την οικία της.

 

Οι δράστες επωφελούμενοι από τη στάθμευση του οχήματος, που πραγματοποιήθηκε σε κοντινή απόσταση από το σπίτι της παθούσας, πλησίασαν το αυτοκίνητο και από τη θέση του συνοδηγού, αφαίρεσαν την τσάντα της καταγγέλλουσας, η οποία περιείχε κοσμήματα, μία σφραγισμένη επιταγή, έγγραφα και το χρηματικό ποσό των 18.000 ευρώ.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr