“Το Χρυσόψαρο” εικονογραφημένο διήγημα για τις “Παιδικές Καρδιές” από την Ρένα Αθανασοπούλου

Η Ρένα Αθανασοπούλου είναι εκπαιδευτικός σε σχολεία της Θεσσαλονίκης. Ένας υπέροχος μα και συνάμα ευαίσθητος άνθρωπος.

Μέσα από αυτό που ζούμε τους τελευταίους δυο μήνες της γεννήθηκε η ιδέα να δημιουργήσει με τον δικό της μοναδικό τρόπο ένα εικονογραφημένο διήγημα-βίντεο αφιλοκερδώς για τις ευπαθείς ομάδες με σκοπό να υποστηρίξει το πολύτιμο έργο του Συλλόγου Βορείου Ελλάδος για παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες “Παιδικές Καρδιές”

Δείτε το βίντεο:

“Το Χρυσόψαρο”

Βιογραφικό Ρένας Αθανασοπούλου

Η Ρένα Αθανασοπούλου είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η διπλωματική της διατριβή αποτέλεσε την πρώτη ολοκληρωμένη μελέτη πάνω στο ελληνικό ραδιοφωνικό θέατρο. Έχει λάβει με άριστα τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Παιδαγωγική του Θεάτρου (Τμήμα Θεάτρου Α.Π.Θ.). Στα πλαίσια της διπλωματική της εργασίας πραγματοποίησε την ερευνητική εφαρμογή ενός προγράμματος θεατρικής αγωγής για την ψυχολογική ενδυνάμωση παιδιών στο Ορφανοτρoφείο «Μέλισσα». Επίσης έχει κάνει σπουδές στο Πανεπιστήμιο Freie του Βερολίνου και στην Ακαδημία του Εθνικού Θεάτρου.

Έχει διδάξει στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, σε Δημοτικά Σχολεία, σε πολιτιστικούς συλλόγους και εργαστήρια. Έχει σχεδιάσει μουσικοθεατρικά προγράμματα και παραστάσεις για παιδιά. Έχει πραγματοποιήσει διαλέξεις και σεμινάρια σε δασκάλους και καθηγητές με θέμα τις θεατροπαιδαγωγικές μεθόδους. Παράλληλα έχει δημοσιεύσει θεατρολογικές μελέτες.

Έχει κάνει σπουδές δημιουργικής γραφής και έχει διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Έχουν δημοσιευθεί ποιήματά της. Ανά διαστήματα έχει αρθρογραφήσει σε εφημερίδες καλύπτοντας μεγάλα καλλιτεχνικά φεστιβάλ.

Επιπλέον είναι διπλωματούχος μουσικός. Έχει παρουσιάσει ατομικά ρεσιτάλ και έχει συμμετάσχει σε μουσικές και θεατρικές παραστάσεις. Έχει συνθέσει μουσική για κινηματογράφο και θέατρο, καθώς και για το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας. Το 2006 κυκλοφόρησε από την ανεξάρτητη εταιρεία «Renavox» το πρώτο της CD με κινηματογραφικά τραγούδια με τίτλο «Πολύχρωμες νότες σε λευκό πανί». Έχει παρουσιάσει πλήθος συναυλιών με κινηματογραφικό ρεπερτόριο σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. 

Επιπλέον έχει κάνει σπουδές κλασσικής ζωγραφικής, κόμικ, σκηνογραφίας, ενδυματολογίας, φωτογραφίας και κινηματογράφου και έχει εικονογραφήσει πανεπιστημιακά βιβλία και παραμύθια.