“Το δημοψήφισμα για τη μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ θα είναι ένα μέτρο πίεσης”

Στο δημοψήφισμα για τη μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ αναφέρθηκε μιλώντας στο radio1d.gr ο Κώστας Νικολάου από την ΠΡΟΣΚΑΛΩ και την Κίνηση 136.

«Πρόκειται για έναν αγώνα που ξεκίνησαν αρχικά πριν από μια 10ετία οι εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ. Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των πολιτών στη Θεσσαλονίκη δημιουργήθηκαν « 12μη κερδοσκοπικοί συνεταιρισμοί. Ο στόχος αυτών των κινήσεων είανι να πληρώνουν οι ίδιοι οι κάτοικοι το κόστος διανομής του νερού αλλά όχι τους φόρους που αυξάνουν υπερβολικά την τιμή του. Το δημοψήφισμα στις 18 Μαϊου για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού θα είναι ένα μέτρο πίεσης κυρίως πολιτικής και κοινωνικής» είπε μεταξύ άλλων ο Κώστας Νικολάου. Στο δημοψήφισμα συμμετέχουν οργανώσεις πολιτών, δήμοι και άλλοι φορείς οι οποίοι έχουν αποφασίσει να περιφρουρήσουν την όλη διαδικασία , έτσι ώστε να στηθούν κάλπες και να εξαχθούν αποτελέσματα και στους 11 δήμους της Θεσσαλονίκης που έχουν σύνδεση με την ΕΥΑΘ.

 

Η Θεσσαλονίκη είναι η πρώτη πόλη που θα έχει ιδιωτικό νερό, εάν προχωρήσει το σχέδιο της ιδιωτικοποίησης. Αυτό είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη αφού τα σχέδια ανάλογων ιδιωτικοποιήσεων στην ΕΕ δεν προχώρησαν.

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr