Το έξυπνο tip με τη φλούδα πορτοκαλιού στο φούρνο

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Μπορεί η φλούδα πορτοκαλιού να μην τρώγεται αλλά οι χρήσεις της μέσα στο σπίτι μπορούν να σας λύσουν τα χέρια.

Δεν είναι εξάλλου λίγες οι φορές που χρησιμοποιούμε προϊόντα από την κουζίνα μας είτε ως καθαριστικά είτε για να δώσουμε μικρές λύσεις στα καθημερινά οικιακά προβλήματα. Ένα από αυτά τα υλικά για παράδειγμα είναι η μαγειρική σόδα, το λεμόνι αλλά και το ξύδι τα οποία χρησιμοποιούνται από πολλούς για την καθαριότητα του σπιτιού και την απολύμανση.

Με έναν τέτοιο χρηστικό τρόπο μπορείτε να αξιοποιήσετε και τις φλούδες πορτοκαλιού τις οποίες δεν πρέπει να πετάτε κατευθείαν από εδώ και πέρα. Εκτός από το ότι μπορείτε να τις αποξηράνετε και να φτιάξετε ένα φυσικό αρωματικό στο χώρο υπάρχει και ένα άλλο tip για το φούρνο σας.

Αφού μαγειρέψετε το φαγητό σας και το βγάλετε από τον φούρνο, ιδιαίτερα αν αυτό έχει έντονη μυρωδιά, ρυθμίστε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Βάλτε μέσα στο φούρνο μερικές φλούδες πορτοκαλιού πάνω σε ένα ταψάκι και αφήστε τις εκεί για 15-30 λεπτά. Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει καθώς ο φούρνος σας θα μοσχομυρίσει και το πορτοκάλι θα εξαφανίσει τις έντονες μυρωδιές από το φαγητό που μόλις μαγειρέψατε. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε για όλη την κουζίνα σας βάζοντας μερικές φλούδες σε ένα κατσαρολάκι με νερό και βράζοντας το για λίγο.