Το λαχανικό που ενισχύει τη γονιμότητα των ανδρών

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Το συγκεκριμένο λάχανικό έχει τη μεγαλύτερη επίδραση στην λεγόμενη «κινητικότητα», τον όρο που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την ικανότητα του σπέρματος να κατευθυνθεί προς το ωάριο.

Διερευνώντας την επίδραση των φρούτων και των λαχανικών στην υγεία του σπέρματος, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα καρότα παράγουν το καλύτερο αποτέλεσμα!

Ερευνητές κάνοντας μελέτη σε άνδρες τους έβαλαν να ακολουθήσουν μια δίαιτα που να περιέχει μια ποικιλία από φρούτα και λαχανικά ώστε να δουν τι επιδράσεις θα έχουν στο σπέρμα και το συμπέρασμα ήταν ότι τα κίτρινα και πορτοκαλί λαχανικά το δυναμώνουν. Η αύξηση αυτή αποδίδεται σε χρωστικές ουσίες που ονομάζονται καροτενοειδή, επειδή ο οργανισμός μετατρέπει ορισμένα από αυτά σε αντιοξειδωτικά για την ενίσχυση της υγείας.

Εκτός όμως από το καρότο, η γλυκοπατάτα και το πεπόνι μπορούν επίσης να ενισχύσουν την ποσότητα και την ποιότητα του σπέρματος. Το συμπέρασμα είναι ότι οι διατροφικές συνήθειες μπορούν να έχουν ένα θετικό αντίκτυπο στην ποιότητα του σπέρματος.