Το μέλλον των γραφικών σε PC

Η Microsoft παρουσίασε τη νέα έκδοση του API γραφικών DirectX, επιβεβαιώνοντας τη συμβατότητά του και με Xbox One αλλά και συσκευές που τρέχουν Windows Phone.

Η ανακοίνωση του DirectX 12 έγινε στο πλαίσιο του Game Developers Conference 2014 στο San Francisco, ενώ παρουσιάστηκαν και τα πρώτα δείγματα, όπως ένα tech demo του Forza Motorsport 5 σε ένα PC με κάρτα NVIDIA GeForce Titan Black.

Η επόμενη έκδοση του Direct3D θα είναι ανασχεδιασμένη ώστε να είναι ταχύτερη και πιο αποτελεσματική από ποτέ, και θα αξιοποιεί πλήρως τη σύγχρονη αρχιτεκτινική των GPU, χωρίς να επιβαρύνει τη CPU.

 

Το Direct3D 12 δεν αφορά όμως μόνο τα high-end gaming PCs αλλά και τις υπόλοιπες πλατφόρμες και συσκευές της Microsoft –από κινητά και tablets μέχρι laptops και desktops και φυσικά το Xbox One. Περισσότερες διευκρινίσεις δεν δόθηκαν για τον τρόπο που θα επιτευχθεί η συμβατότητα, αλλά τα στελέχη της εταιρείας επέμειναν αρκετά σε αυτό.

Σύντομα οι developers θα μπορούν να δουλέψουν με το νέο API, αλλά η τελική έκδοση του DirectX 12 θα διατεθεί στο κοινό μαζί με τα games της εορταστικής περιόδου του 2015.

 

H NVIDIA μάλιστα ανακοίνωσε ότι έχει ήδη προμηθεύσει με drivers και ειδικά κιτ περισσότερους από 15 developers.

 

Πηγή: thegang.gr