Το μήνυμα του Νίκου Χαρδαλιά και το νέο σύνθημα “Μένουμε Ασφαλείς” μέσα από την Σελίδα του στο facebook

Μετά από τις ανακοινώσεις για την άρση των μέτρων ο Νίκος Χαρδαλιάς θέλησε να περάσει το δικό του μήνυμα μέσα από την προσωπική του σέλιδα στο facebook.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Νίκος Χαρδαλιάς:

Στη μέχρι σήμερα πορεία – μάχη απέναντι στον αόρατο εχθρό, οι Έλληνες αποδεικνύουμε κάθε μέρα με τον πιο περήφανο τρόπο ότι με πειθαρχία και υπομονή και κυρίως ενωμένοι, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε κίνδυνο. Mε ισχυρή βούληση, είμαστε και πάλι έτοιμοι να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Χωρίς καμία χαλάρωση και δικαιολογία απομάκρυνσης από το στόχο. Ένας στόχος που τις επόμενες ημέρες αλλάζει!

Και αν ο Γκαίτε ισχυριζόταν ότι “οι δυσκολίες μεγαλώνουν όσο πιο κοντά ερχόμαστε στο στόχο”, καθολικά οι Έλληνες αποδεικνύουν κάθε ημέρα ότι το έχουμε αντιληφθεί και συνειδητοποιημένοι και με ισχυρή βούληση είμαστε και πάλι έτοιμοι να συνεχίσουμε την προσπάθεια, όσο δύσκολη και αν είναι, και μέχρι την ημέρα που η επιστημονική κοινότητα με την κατάλληλη θεραπεία θα δώσει ένα τέλος στον εφιάλτη που βιώνουμε.

Μέχρι τις 4 Μαΐου ο στόχος μας είναι και παραμένει ένας: μένουμε στο σπίτι μας και αποφεύγουμε κάθε περιττή μετακίνηση. Η Κυβέρνηση πήρε δύσκολα αλλά αναγκαία μέτρα, οι πολίτες μαζικά και με υπευθυνότητα τα τήρησαν, ο κρατικός μηχανισμός τα επιτήρησε. Και σήμερα, είμαστε λίγα 24ωρα από το να περάσουμε στην επόμενη φάση, η οποία είναι εξαιρετικά κρίσιμη και δύσκολη στη διαχείριση.

Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου περνάμε από το μένουμε σπίτι στη σταδιακή κινητικότητα όπου το κρίσιμο είναι ένα: Τηρούμε όλοι τους κανόνες προστασίας που συνοδεύουν τη σταδιακή άρση του κάθε μέτρου. Εφ’ όσον τηρηθούν καθολικά οι κανόνες προστασίας, θα ετοιμαζόμαστε για το επόμενο βήμα. Όσο πιο αυστηρά τηρήσουμε τους κανόνες στα νέα μας βήματα τόσο πιο σίγουρα θα προετοιμαζόμαστε για τα επόμενα. Όσο πιο χαλαρά ή ανεύθυνα επιχειρήσουν κάποιοι να τα αντιμετωπίσουν τόσο πιο κοντά θα είμαστε στο να βάλουμε φρένο, ακόμα και να γυρίσουμε σε νέους περιορισμούς.

Η Πολιτική Προστασία παραμένει εδώ και στη νέα φάση. Ενισχύεται, προετοιμάζεται για αυτή τη νέα καθημερινότητα. Η ασφάλεια των πολιτών παραμένει το ύψιστο καθήκον μας. Κανένας εφησυχασμός, μόνο επαγρύπνηση, μόνο σκληρή επιχειρησιακή δουλειά με άμεσα αντανακλαστικά!

Οι περήφανοι Έλληνες αποδείξαμε μέχρι σήμερα πολλά! Σε όλη την ανθρωπότητα! Και στο νέο στοίχημα έχουμε να αποδείξουμε περισσότερα. Εφαρμόζουμε τους κανόνες! Μένουμε υπεύθυνοι! Μένουμε ασφαλείς!