Το πρόγραμμα εορτασμόυ της 25ης Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη

Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου στη Θεσσαλονίκη, όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου στη Θεσσαλονίκη έχει ως εξής:

 

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014:
Ομιλίες στα σχολεία, στο Δήμο Θεσσαλονίκης, στις Δημόσιες Υπηρεσίες, στα Ν.Π.Δ.Δ, σε τράπεζες και επιχειρήσεις του Δημοσίου.

 

Ώρα 11.00΄: Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού από τη μαθητιώσα νεολαία, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, του Αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, εκπροσώπων των Αρχών της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης καθώς και των προϊσταμένων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με οργάνωση και ευθύνη της Ομάδας Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και σε συνεργασία με το Γ΄ Σώμα Στρατού και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

 

Ώρα 12.30: Στέψη ανδριάντων, προτομών και των μνημείων Ηρώων από τη μαθητιώσα νεολαία, παρουσία των διευθυντών των οικείων σχολείων, με οργάνωση και ευθύνη της Ομάδας Φυσικής Αγωγής της Δ.Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

 

Ώρα 14.00: Εορταστική εκδήλωση για τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Mητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου θα παραστούν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι υπάλληλοι των υπηρεσιών που στεγάζονται στα κτίρια του καταστήματος της Περιφέρειας, καθώς και αντιπροσωπείες όλων των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τους Διευθυντές αυτών με μέριμνα της Διεύθυνσης Διοίκησης.

 

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014:
Από το πρωί θα ηχούν χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες από τις καμπάνες όλων των εκκλησιών, ενώ οι Φιλαρμονικές θα διέλθουν από τις κεντρικές οδούς παιανίζοντας θούρια και εμβατήρια, σύμφωνα με το πρόγραμμα κίνησης του Γ΄ Σώματος Στρατού.

 

Ώρα 10.00΄: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, στην οποία θα χοροστατήσει ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος. Πέρας προσέλευσης επισήμων στη Δοξολογία ΄9.50.

 

Ώρα 10.45΄: Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού από τον εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, τον Στρατηγό Διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, τον Αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, τον Γενικό Επιθεωρητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Ελλάδος, τον Διοικητή της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, τους Προέδρους των Ενώσεων Αποστράτων, τους Προέδρους των Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, τους Προέδρους των Αντιστασιακών Οργανώσεων, τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Μακεδονομάχων «Ο Παύλος Μελάς».

 

Ώρα 11.15΄: Παρέλαση από αντιπροσωπευτικά τμήματα με εθνικές ενδυμασίες, σπουδαστών, μαθητών, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων σε αμαξίδια με Ερυθροσταυρίτισσες, Μακεδονομάχων και στρατιωτικών τμημάτων.

 

Ώρα 18.30΄: Επίσημος εορτασμός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (αίθουσα τελετών) με την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών Καθηγητή Α.Π.Θ. κ. Σπύρ0 Β. Παυλίδη με θέμα ομιλίας: «Τα θεμέλιά μου στα βουνά….η δημιουργία του ελλαδικού χώρου και οι αγώνες των Ελλήνων».

 

Το πρόγραμμα εορτασμού για τις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα καταρτιστεί από την οικεία Περιφερειακή Ενότητα, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες, ενώ για τους Δήμους της Περιφέρειας (πλην Δήμου Θεσσαλονίκης) από την οικεία Δημοτική Αρχή, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης και θα περιλαμβάνει:

 

– Γενικό σημαιοστολισμό από ώρα 08.00΄ της 23ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου.
– Φωταγώγηση κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου.
– Ομιλίες σχετικά με το εορταζόμενο γεγονός και τα επίκαιρα εθνικά θέματα
– Προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων από μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους και οδηγούς (όπου υπάρχουν) στα μνημεία των Ηρώων, προσερχομένων με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους, παρουσία των τοπικών Αρχών.
– Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες θα ηχούν από τις καμπάνες όλων των εκκλησιών, οι δε Φιλαρμονικές (όπου υπάρχουν) θα περιέλθουν τις κεντρικές οδούς παιανίζοντας θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια το πρωί της Δευτέρας 25ης Μαρτίου.
– Τέλεση επίσημης δοξολογίας.
– Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στα μνημεία των Ηρώων μετά το πέρας της Δοξολογίας.
– Παρέλαση σπουδαστών, μαθητών, προσκόπων, αναπήρων πολέμου.