Το πρώτο βήμα για την εσωτερική περιφερειακή της Θεσσαλονίκης

Σε προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού για την εκτεταμένη συντήρηση της εσωτερικής περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης, σε όλο το μήκος της, προχώρησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Το έργο «Συντήρηση Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης από Ισόπεδο Κόμβο με ΕΟ1 Αθήνα – Θεσσαλονίκη έως Ισόπεδο Κόμβο με ΕΟ67 Θεσσαλονίκη – Αεροδρόμιο ‘Μακεδονία’ Κ13» είναι προϋπολογισμού 6 εκατομμυρίων ευρώ και η ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού είναι η 17η Μαρτίου 2015.

 

Όπως επισήμανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, «έπειτα από πολλές προσπάθειες η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κατόρθωσε να διασφαλίσει χρηματοδότηση 6 εκ. ευρώ για τη συντήρηση της εσωτερικής περιφερειακής οδού στη Θεσσαλονίκη, από τον κόμβο της Λαχαναγοράς (στη συμβολή με τον άξονα ΠΑΘΕ) μέχρι τον κόμβο του νοσοκομείου Άγιος Παύλος (Κ13). Επισπεύσαμε τις διαδικασίες, με αποτέλεσμα ο σχετικός διαγωνισμός που διενεργείται με ευθύνη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, να διεξαχθεί δυο μήνες νωρίτερα από το προβλεπόμενο.

 

Η εκτεταμένη συντήρηση σε μια από τις κυριότερες οδικές αρτηρίες, ζωτικής σημασίας για τη Θεσσαλονίκη, ήταν ένα στοίχημα για τη διοίκηση της ΠΚΜ, καθώς τα τελευταία τουλάχιστον επτά χρόνια δεν υπήρξε ανάλογη παρέμβαση, με αποτέλεσμα να συσσωρευτούν σημαντικά προβλήματα στην κατάσταση του οδοστρώματος. Ως διοίκηση δεσμευόμαστε να επισπεύσουμε και όλες τις υπόλοιπες διαδικασίες, ώστε το ταχύτερο να αρχίσουν οι εργασίες και σύντομα η περιφερειακή οδός να αποκτήσει ασφαλή ασφαλτοτάπητα, που θα πληροί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

 

Ήδη ολοκληρώσαμε τις παρεμβάσεις μας για την αποκατάσταση των βλαβών σε τμήματα του διαχωριστικού στηθαίου ασφαλείας, όπως και την αποκατάσταση προβλημάτων στον ηλεκτροφωτισμό της περιφερειακής οδού, ενώ έχουμε διασφαλίσει και χρηματοδότηση 200.000 ευρώ για ενδεχόμενα έκτακτα προβλήματα. Με τη νέα εργολαβία θα γίνει η μεγαλύτερη συντήρηση των τελευταίων ετών στην εσωτερική περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης».

 

Κύριος στόχος του έργου είναι η αντικατάσταση του ασφαλτοτάπητα, που εμφανίζει φθορές σε πολλά σημεία κατά μήκος της εσωτερικής περιφερειακής οδού, ο επανέλεγχος και η αποκατάσταση των προβλημάτων στο διαχωριστικό στηθαίο ασφαλείας του δρόμου και η κάλυψη όλων των αναγκών συντήρησής του (διαγραμμίσεις, φθορές σε πινακίδες σήμανσης, κοπή χόρτων κτλ.).

 

Ο διαγωνισμός είναι μειοδοτικός και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλαμβάνουν τα συμβατικά τεύχη από την έδρα της υπηρεσίας (Στρωμνίτσης 53, Θεσσαλονίκη) έως τις 12 Μαρτίου 2015. Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr