Τουρίστες έβγαζαν selfies την ώρα της ομηρίας στο Σίδνεϊ (Video)

Έξαλλοι είναι οι Αυστραλοί, την επομένη μιας από τις χειρότερες στιγμές στην ιστορία της χώρας, εξαιτίας της κίνησης πολλών χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να ανεβάζουν από χθες αυτοφωτογραφίες τους από τον τρόπο της τραγωδίας, ενώ το θρίλερ της ομηρίας στην καφετέρια βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη.

 

Ενώ οι δεκάδες όμηροι του ιρανού εξτρεμιστή ζούσαν στιγμές αγωνίας για τη ζωή τους, αυστραλοί περαστικοί και τουρίστες όχι μόνο δεν ενδιαφέρονταν για το δράμα τους αλλά προσπαθούσαν να πλησιάσουν όσο πιο κοντά μπορούσαν στο αποκλεισμένο σημείο της όμηρίας έτσι ώστε να πετύχουν την καλύτερη λήψη.

 

Στη συνέχεια ανέβαζαν τις φωτογραφίες στο Twitter και το Instagram με αποτέλεσμα να εισπράξουν τα ανάλογα σχόλια.

 

«Όχι, μην πάτε σπίτι σας να αγκαλιάσετε τους αγαπημένους σας ευγνώμονες που δεν σας έπιασαν κι εσάς ομήρους σε αυτόν τον εφιάλτη. Απλώς καθίστε εκεί και τραβήξτε μια σέλφι», είναι το ειρωνικό σχόλιο ενός χρήστη, ενώ ένας άλλος έγραψε: «Μην ξεχνάτε να χαμογελάτε, απαραίτητο το χαμόγελο σε μια κατάσταση ομηρίας». 

 

Βίντεο ομήρων με τα αιτήματα του δράστη 

 

Κι ενώ έξω από την καφετέρια οι τουρίστες προσπαθούσαν να πετύχουν την κατάλληλη λήψη, μέσα στην καφετέρια οι όμηροι ζούσαν το δικό τους δράμα. Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες που έρχονται σήμερα στη δημοσιότητα, ο ιρανός ένοπλος ανάγκασε κάποιους από αυτούς να τραβούν βίντεο με τα κινητά τους στα οποία απήγγειλαν με τρόμο τα αιτήματα του δράστη, ανάμεσα στα οποία η παράδοση μιας σημαίας του Ισλαμικού Κράτους και η επικοινωνία του με τον αυστραλό πρωθυπουργό Τόνιά Άμποτ.

Στη συνέχεια ο ίδιος ο δράστης τα ανέβαζε στο YouTube, το οποίο τα κατέβασε αμέσως μόλις διαπιστώθηκε το περιεχόμενό τους.