ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Σημαντικές εκπτώσεις στα εισιτήρια από την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων

Σημαντικές εκπτώσεις στα σιδηροδρομικά εισιτήρια προσφέρει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους κατόχους της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων.

 

Η επιτυχημένη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μέσω της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων ανανεώθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά.

 

Οι κάτοχοι της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων θα συνεχίσουν να ταξιδεύουν με μειωμένο εισιτήριο στο σιδηροδρομικό άξονα Αθηνών-Θεσσαλονίκης-Αλεξανδρούπολης καθώς και στην απ’ ευθείας γραμμή Αθήνα-Καλαμπάκα.

 

Η συμφωνία για την ανανέωση της συνεργασίας υπεγράφη, στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, από τον Αντιπρόεδρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Τσαμπαρλή Νικόλαο και τον Γενικό Γραμματέα Νέας Γενιάς κ. Παναγιώτη Κανελλόπουλο.

 

Αναλυτικότερα η συμφωνία προβλέπει:

 

  • Τη διάθεση στους κατόχους της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων συνολικά 3.000 θέσεων ανά μήνα στην ειδική εκπτωτική τιμή των 12 €, για τη μετακίνηση τους σε επιλεγμένες αμαξοστοιχίες Intercity στις γραμμές Αθήνα- Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη καθώς και στην απ’ ευθείας γραμμής Αθήνα-Καλαμπάκα με τους όρους που γίνεται μέχρι σήμερα η διαχείριση των εκπτωτικών προσφορών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (εξαίρεση δηλαδή των ημερών που εμφανίζονται υψηλές πληρότητες σε ορισμένες αμαξοστοιχίες). Στις παραπάνω τιμές εμπεριέχεται ΦΠΑ και Κοινωνικός Πόρος.

 

  • Οι εκπτωτικές τιμές θα καλύπτουν όλο το φάσμα των αμαξοστοιχιών, για τις οποίες ισχύει κράτηση θέσης στις παραπάνω γραμμές και θα είναι διαθέσιμες το πολύ μέχρι 48 ώρες πριν από την αναχώρηση της συγκεκριμένης αμαξοστοιχίας, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν ήδη πωληθεί. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου οι συγκεκριμένες θέσεις θα διατίθενται στο επιβατικό κοινό στην κανονική τους κατά περίπτωση τιμή.

 

  • Οι εκπτωτικές τιμές είναι προς το παρόν διαθέσιμες για τους κατόχους της κάρτας μόνο μέσω θυρίδων πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και όπου υπάρχει μηχανογραφημένο σύστημα έκδοσης εισιτηρίων. Στα σημεία αυτά θα ελέγχονται απαραίτητα τα στοιχεία της κάρτας του αιτούντος σε συνδυασμό με την αστυνομική του ταυτότητα, και στη συνέχεια θα εκδίδεται το εκπτωτικό εισιτήριο σύμφωνα με τις οδηγίες του ηλεκτρονικού συστήματος και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα της συγκεκριμένης αμαξοστοιχίας.

 

Τέλος και οι δύο συμβαλλόμενοι συμφώνησαν να προχωρήσουν άμεσα στην ενημέρωση των ηλεκτρονικών συστημάτων, ώστε να καταστεί δυνατή η on-line έκδοση εισιτηρίων και για τους κατόχους της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων.

 

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο Αντιπρόεδρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Τσαμπαρλής δήλωσε: « Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, που έχει ήδη μεγάλη ανταπόκριση στους νέους, τους οποίους και θέλουμε κοντά στο τρένο. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ τη στήριξε και θα συνεχίσει να τη στηρίζει στο μέλλον, δίνοντας τη δυνατότητα στους νέους για οικονομικές μετακινήσεις με το τρένο. Στα σχέδιά μας είναι η αξιοποίηση επιπλέον δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων».

 

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς κ. Κανελλόπουλος, τόνισε: «Ανανεώσαμε για τρίτη συνεχή χρονιά τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων με τη ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μία συνεργασία σημαντική, που χαίρει μεγάλης ανταπόκρισης από όλους τους νέους – κατόχους της κάρτας. Μέσω της συνεργασίας αυτής οι κάτοχοι της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων μπορούν να ταξιδεύουν γρήγορά και προπάντων οικονομικά για τις σπουδές του, τις διακοπές τους, τη ψυχαγωγία τους, μέσω του δικτύου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Προσδοκούμε ότι σύντομα θα είναι έτοιμη και θα ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική έκδοση εισιτηρίων που θα διευκολύνει τους νέους ακόμη περισσότερο”.

 

Η Κάρτα Νέων

 

Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων είναι κάρτα εκπτωτική και όχι πιστωτική και έχει ισχύ στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες 38 χώρες της Ευρώπης. Προσφέρει στους κατόχους της εκπτώσεις, αλλά και τη δυνατότητα συμμετοχής τους σε εκδηλώσεις, διαγωνισμούς, αθλητικές δραστηριότητες. Χρησιμοποιείται ήδη από περίπου 5 εκατομμύρια νέους σε όλη την Ευρώπη, στους οποίους προσφέρεται ένας κατάλογος άνω των 100.000 προσφορών για ταξίδια, πολιτιστικά γεγονότα, μεταφορικά μέσα, βιβλιοπωλεία, υπηρεσίες, καταστήματα και πολλά άλλα. Στην Ελλάδα τα ενεργά μέλη της αγγίζουν τα 20.000.

 

Δεδομένου του διαπολιτισμικού της, αλλά κυρίως του κοινωνικού της χαρακτήρα, η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων έχει την υποστήριξη τόσο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο και του Συμβουλίου της Ευρώπης. Στην Ελλάδα προωθείται από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, μέλος της EYCA (European Youth Card Association) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.