Τραπεζόσημο για να γεμίσουν τα ταμεία

Μπορεί χιλιάδες νέοι Έλληνες να βρίσκονται στις αραβικές χώρες όπου ως οικονομικοί μετανάστες, αλλά δεν υπάρχει καμία διακρατική συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και αυτών των χωρών, ώστε να μπορούν να αναγνωρίσουν ασφαλιστικά τους δικαιώματα στη χώρα μας.

 

Κι όμως υπάρχουν πολλοί που ενδιαφέρονται να ασφαλιστούν στα ταμεία της Ελλάδας και να έχουν το δικαίωμα να λάβουν σύνταξη από εδώ.

 

Αυτό που ανέφερε ο οικονομολόγος Σύμβουλος Εργασίας Ιωάννης Σωπασής στην εκπομπή Βεργίνα Τηλεόραση, είναι ένα μόνο από τα “ριζοσπαστικά” μέτρα που μπορεί να πάρει η νέα Κυβέρνηση για να γεμίσει τα άδεια ασφαλιστικά ταμεία.

 

Μιλώντας στις δημοσιογράφους Φένια Κλιάτση και Στελίνα Μαργαριτίδου, ο κ Σωπασής εξήγησε πως “μια καλή ιδέα θα ήταν να γίνεται μια μικρή κράτηση υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων σε κάθε τραπεζική συναλλαγή, σε κάθε παιχνίδι στα Καζίνο , αλλά και σε κάθε τυχερό παιχνίδι γενικότερα”. Το….τραπεζόσημο θα είναι ένας μόνο τρόπος για να γεμίσουν τα άδεια ταμεία , τα οποία πολύ σύντομα θ αντιμετωπίσουν πρόβλημα ρευστότητας.

 

ΕΛΚΥΣΤΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

 

“Χρειαζόμαστε ριζοσπαστιές λύσεις για να βρούμε νέους πόρους” εξήγησε ο γνωστός οικονομολόγς και πρόσθεσε πως “θα πρέπει να δημιουργηθούν ειδικά πακέτα χαμηλής ασφάλισης από τους ασφαλιστικούς φορείς , ανάλογα με αυτά των ιδιωτικώ εταιρειών. Για παράδειγμα ένας άνεργος νέος 20 ετών θα μπορεί με πολύ χαμηλό ασφάλιστρο να έχει και συνταξιοδοτική ασφάλιση ΙΚΑ και κάλυψη από τον ΕΟΠΥΥ αντί να κάνει ένα ιδιωτικό πρόγραμμα τέτοιων παροχών”.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr