Τρεις στους τέσσερις δεν πληρώνουν το ενοίκιο στο δημόσιο – Αντί για 2,4 εκατ. ευρώ εισπράττονται μόλις 680.000

Τελικά δεν είναι μόνο οι ιδιοκτήτες ακινήτων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στις εισπράξεις των ενοικίων, αλλά και το Δημόσιο, όπου τα στοιχεία δείχνουν πως τρεις στους τέσσερις που νοικιάζουν κρατικά ακίνητα «ξεχνούν» στο τέλος του μήνα να πληρώσουν το ενοίκιο.

 

Όπως αναφέρει το capital.gr, κάθε μήνα βεβαιώνεται στο δημόσιο ταμείο συνολικό ποσό μισθωμάτων από εκμίσθωση ακινήτων ύψους περίπου 2,45 εκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα σε σχέση με πέρυσι το σχετικό ποσό είναι μειωμένο κατά περίπου 7% λόγω μείωσης των μισθωμάτων αλλά και αποχώρησης μισθωτών από τα ακίνητα του δημοσίου. Από εισπράττονται μόνο τα 680.000 ευρώ.

 

Πιο αναλυτικά, το συνολικό ποσό που βεβαιώθηκε από μισθώματα ακινήτων το τετράμηνο Νοεμβρίου 2013- Φεβρουαρίου 2014 ανέρχεται σε περίπου 9,8 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά έως το τέλος Απριλίου 2014 εισπράχθηκαν μόνο τα 2,7 εκατομμύρια ευρώ και παρέμειναν απλήρωτα συνολικά μισθώματα ύψους 6,5 εκατ. ευρώ. Με άλλα λόγια το ποσοστό εισπραξιμότητας των μισθωμάτων διαμορφώθηκε περίπου στο 30%.

 

Στο υπουργείο Οικονομικών υπάρχει προβληματισμός για αυτό το πολύ χαμηλό ποσοστό εισπραξιμότητας και αναζητούνται τρόποι προκειμένου να αυξηθεί. Οι λόγοι για αυτήν τη χαμηλή εισπραξιμότητας δεν αναζητούνται μόνο στην οικονομική κρίση που έχει συμπιέσει δραματικά τον κύκλο εργασιών και το εισόδημα των μισθωτών ακινήτων.