Τρίωρη συμβολική κατάληψη στην ΕΛΒΟ

Στις 11 το πρωί ολοκληρώθηκε η τρίωρη συμβολική κατάληψη που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ στο κτίριο της διοίκησης της εταιρείας (εντός των εγκαταστάσεων του εργοστασίου), με τον πρόεδρό τους, Νίκο Αλιόγκα, να επισημαίνει πως σήμερα άνοιξε ο κύκλος των κινητοποιήσεων.

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Κοντά στην πύλη του εργοστασίου βρίσκονται παρατεταγμένα στρατιωτικά οχήματα και αρματοφορείς, με αναρτημένα πανό που γράφουν “SOS” πάνω στο σήμα.

“Παραμένουμε απλήρωτοι από τον Φεβρουάριο, ενώ από την κυβέρνηση ακόμη δεν έχει καταβληθεί το ποσό ύψους 7,2 εκατ. ευρώ, από την πενταετή σύμβαση του 2002, για στρατιωτικά οχήματα διαφόρων τύπων που παραδόθηκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις” εξήγησε ο κ. Αλιγόκας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, και πρόσθεσε: “λόγω της δικαστικής διαδικασίας που ακολούθησε, το προαναφερόμενο ποσό δεν έχει μέχρι σήμερα πλήρως εξοφληθεί, με αποτέλεσμα να μην έχει εισρεύσει χρήμα στην εταιρεία και έτσι παραμένουν απλήρωτοι και οι εργαζόμενοι”.

Οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ ζητούν επίσης, να έρθει έργο στην εταιρεία, κάτι που μπορεί να γίνει “μέσω της επίσπευσης των διαδικασιών, ώστε να ‘τρέξει’ διακρατική συμφωνία με την Αίγυπτο, που αφορά την ανακατασκευή και παράδοση 92 αρμάτων” επεσήμανε ο κ. Αλιόγκας, προσθέτοντας πως “η κυβέρνηση, επισπεύδοντας απλώς τις διαδικασίες θα δώσει δουλειά στην εταιρεία, χωρίς να δαπανήσει ούτε μισό ευρώ”.

Στο μεταξύ, την ερχόμενη Τετάρτη, 15 Ιουνίου, σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, αλλά και με άλλους εργαζομένους ΔΕΚΟ της πόλης, όπως -μεταξύ άλλων- των ΕΥΑΘ και ΟΛΘ, θα παραχωρηθεί κοινή συνέντευξη Τύπου έξω από το κτίριο του υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης.