Τρίτη διανομή τροφίμων σε απόρους

ΦΩΤΟ:ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ:ΑΡΧΕΙΟΥ

Στην τρίτη διανομή ειδών διατροφής και πρώτης ανάγκης σε απόρους-ωφελούμενους των κοινωνικών δομών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής», προχωρά ο δήμος Νεάπολης-Συκεών. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) μέσω του Υπουργείου Εργασίας, και έχει ως συντονιστή-εταίρο την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η διανομή των ειδών αυτών θα γίνει την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη (6 και 7 Ιουνίου) στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές), από τις 8 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα. Στις 2.321 οικογένειες, που είναι ωφελούμενες του επισιτιστικού προγράμματος, θα διανεμηθούν ελαιόλαδο (2.320 τεμ. του ενός λίτρου), ζάχαρη (4.644 τεμ./1κ.), πελτές ντομάτας (4.645 τεμ.) και υγρό καθαρισμού γενικής χρήσης (2.320 τεμ.). Να σημειωθεί ότι τα προϊόντα αυτά αποτελούν την πρώτη παρτίδα της διανομής αυτής, καθώς το επόμενο διάστημα θα παραληφθούν νέα είδη και ποσότητες.

Η διαδικασία και αυτής της διανομής οργανώνεται από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του δήμου, στελέχη των οποίων έχουν ήδη ρυθμίσει κάθε λεπτομέρεια ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των ωφελούμενων πολιτών, αλλά κυρίως η διανομή να γίνει με σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Για το σκοπό αυτόν προηγήθηκαν συντονισμένες προετοιμασίες με τη συμμετοχή δεκάδων στελεχών, που ξεκινούσε από την ατομική ειδοποίηση-ενημέρωση μέσω προσωπικών τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων (sms) έως και την ετοιμασία των συσκευασιών ανά σακούλα δικαιούχου.

Οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και το ΑΜΚΑ τους (ή την αίτηση την οποία είχαν υποβάλει).