Τρόφιμα, είδη ένδυσης και υπνόσακοι θα μοιραστούν στους πρόσφυγες στην Ειδομένη από το ΥΜΑΘ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Τρόφιμα, είδη ένδυσης και υπνόσακοι θα διανεμηθούν στους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ειδομένη και στο Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων της PRAKSIS στη Θεσσαλονίκη.

Αυτό έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση της υφυπουργού, αρμόδιας για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά με την Κοινωνική Λειτουργό της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης PRAKSIS, Φωτεινή Κελεκτσόγλου.

Προηγήθηκε η διενέργεια δύο ανοιχτών διαγωνισμών για την προμήθεια των παραπάνω ειδών. «Είναι πολύ σημαντική η κρατική βοήθεια για το θέμα των προσφύγων και ευχόμαστε να συνεχιστεί» είπε μεταξύ άλλων η κ. Κελεκτσόγλου.

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, δήλωσε: «Η ευαισθησία και η ευθύνη του ελληνικού κράτους απέναντι στους πρόσφυγες αποδεικνύεται έμπρακτα και η προμήθεια των αναγκαίων ειδών γίνεται με νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες. Η προσπάθειά μας για την ανακούφιση των προσφύγων, αλλά και των ελληνικών οικογενειών που έχουν ανάγκη, θα συνεχιστεί με κάθε μέσο που έχουμε στη διάθεσή μας, και για όσο χρόνο χρειαστεί».