Τροπολογία που θα της επιτρέψει να ανταγωνίζεται επί ίσοις όροις τις μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες επιδιώκει η ΔΕΘ-Ηelexpo AE

Την κατάθεση και ψήφιση τροπολογίας, που “θα της επιτρέψει να ανταγωνίζεται επί ίσοις όροις τις μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες [διοργάνωσης εκθέσεων] στην αγορά”, επιδιώκει η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo AE, αίτημα στο οποίο φαίνεται ότι έχει την υποστήριξη της υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά.

 

Αυτό προέκυψε στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση της 1ης διεθνούς έκθεσης FRESKON, που η εταιρεία διοργανώνει στις 24 και 25 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη.

 

“Δεν μπορείς να λειτουργείς στο στενό πλαίσιο του δημοσίου και να ανταγωνίζεσαι τα θηρία της αγοράς. Η συνεργασία μας με την υφυπουργό για το θέμα της τροπολογίας είναι πολύ καλή”, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo AE, Τάσος Τζήκας.

 

Από την πλευρά της, η κ. Κόλλια-Τσαρουχά, γνωστοποίησε ότι το αίτημα της ΔΕΘ έχει ήδη τεθεί υπόψιν των υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκου Βούτση και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργου Σταθάκη. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη.

 

Το ένα από τα ζητήματα που εξετάζεται είναι, κατά την υφυπουργό, αυτό που αφορά δυσλειτουργίες στην πρόσληψη προσωπικού στη ΔΕΘ. “Δεν πρόκειται για κάποια χαριστική πράξη αλλά για την πρόβλεψη μεγαλύτερης ευελιξίας στις προσλήψεις, χωρίς να καταστρατηγούνται τα προβλεπόμενα από το ΑΣΕΠ”, κατέληξε.