Στη φυλακή η Αγγελική και ο «Ιάσονας»

«Δεν απολογούμαι, δεν αναγνωρίζω τη διαδικασία, δηλώνω αναρχική» φέρεται να δήλωσε στον εφέτη ειδικό ανακριτή υποθέσεων τρομοκρατίας, η 22χρονη Αγγελική Σπυροπούλου, που λίγο νωρίτερα κρίθηκε προφυλακιστέα για την υπόθεση της σύμπραξης των μελών της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» με τον Χριστόδουλο Ξηρό στο σχέδιο απόδρασης έγκλειστων μελών της οργάνωσης.

 

Στην 22χρονη αποδίδεται βασικός ρόλος στην υλοποίηση του αποκαλούμενου σχεδίου «Γοργοπόταμος» που φαίνεται να προέβλεπε τη βομβιστική επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού, ώστε να αποδράσουν κρατούμενοι για την υπόθεση της οργάνωσης ΣΠΦ.

 

Η Αγγελική Σπυροπούλου δήλωσε, επίσης, στον ανακριτή, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι συμμετέχει με τους κρατούμενους συγκατηγορουμένους της στην απεργία πείνας που ξεκίνησαν πριν τέσσερις μέρες για την «άδικη και παράνομη» προφυλάκιση της μητέρας των αδελφών Τσάκαλου και της 26χρονης συντρόφου τού Γεράσιμου Τσάκαλου.

 

Και ο δεύτερος κατηγορούμενος που απολογήθηκε σήμερα, ο 39χρονος που φέρεται να αποκαλείται «Ιάσονας» αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις της ανάκρισης και σύμφωνα με πληροφορίες ανέγνωσε στον εφέτη Ευτύχιο Νικόπουλο, κείμενο με τις θέσεις του για όσα του καταλογίζονται.

 

Σε δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο συνήγορος της 22χρονης Φραγκίσκος Ραγκούσης ανέφερε πως «η Αγγελική Σπυροπούλου στάθηκε περήφανα και θαρραλέα απέναντι στους δικαστές».

 

Ελεύθεροι οι δύο «Πυρήνες»

Ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκαν χθες μετά την απολογία τους στον εφέτη ανακριτή η 36χρονη και ο 32χρονος, που συνελήφθησαν το Σάββατο και φέρονται ως συνεργάτες του βαρυποινίτη Χριστόδουλου Ξηρού στο σχέδιο «Γοργοπόταμος», για την απόδραση μελών της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, που κρατούνται στις φυλακές Κορυδαλλού.

Τους επεβλήθησαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 36χρονη, στην οποία αποδίδεται ρόλος μεταφορέα προς εξυπηρέτηση του σχεδίου απόδρασης, αρνήθηκε την κατηγορία για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και υποστήριξε: «Με τη μητέρα των αδελφών Τσάκαλου είμαστε γειτόνισσες. Εχουμε φιλική σχέση και ασχολούμαστε ενεργά με τη ζωοφιλία. Επειδή δουλεύω στη Νίκαια, μου έδωσε μια τσάντα και μου είπε ότι θα περάσει μια φίλη της να την πάρει από εμένα. Δέχθηκα να την εξυπηρετήσω χωρίς να γνωρίζω τι περιείχε η τσάντα».

Και ο 32χρονος κατηγορούμενος αρνήθηκε όσα του καταλογίζονται και υποστηρίζει πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.

 

Πηγή: Έθνος