Β. Λεβέντης: Ο Τσίπρας είναι ΠΑΣΟΚτζης, και όχι αριστερός, αν δεν θέλει οικουμενική

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

«ΠΑΣΟΚτζή» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, μετά τις δηλώσεις του ότι τα περί οικουμενικής κυβέρνησης είναι «όνειρα θερινής νυκτός» και ότι ο κ. Λεβέντης «τον διασκεδάζει».

«Ο Τσίπρας προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ που είχε 3%. Δεν απορρόφησε ο ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ, αλλά το ΠΑΣΟΚ τον ΣΥΡΙΖΑ όπως φαίνεται, είναι ΠΑΣΟΚτζης, όχι αριστερός, εφόσον θεωρεί τις συζητήσεις περί οικουμενικής όνειρα θερινής νυκτός, γιατί η Αριστερά θεωρούσε σοβαρές τις συζητήσεις αυτές» ανέφερε στο MEGA ο Βασίλης Λεβέντης.

Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Λεβέντης εξέφρασε επιφυλάξεις αν αυτά που λέει ο πρωθυπουργός τα εννοεί ή τα λέει για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

«Έχω την εντύπωση ότι ο Τσίπρας θα δείξει αίσθημα ευθύνης. Αν δεν το κάνει, κακό του κεφαλιού του, οι πολιτικοί όπως ο Τσίπρας αλλά λένε κι αλλά κάνουν», ανέφερε ο κ. Λεβέντης.

«Η λογική του ΠΑΣΟΚ είναι λογική διαφθοράς καρέκλας, θα ήταν βλάκας να επιμένει σε κάτι που ο λαός έχει καταδικάσει, ο λαός την έβαλε στην άκρη αυτή τη λογική» πρόσθεσε.

Ο κ. Λεβέντης είπε ακόμη ότι προτίθεται να επισκεφτεί τόσο τον κ. Τσίπρα όσο και τον νέο αρχηγό της ΝΔ για να τους προτείνει οικουμενική, αφότου ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία στη ΝΔ.

«Τώρα η ΝΔ είναι ακέφαλη, και οι δυο τώρα παρουσιάζονται απρόθυμοι για να πάρουν ψήφο» σημείωσε.

Στη συνέντευξή του στο MEGA ο κ. Λεβέντης εκτίμησε ακόμη ότι δεν μπορούν να μειωθούν συντάξεις λόγω της πλειοψηφίας των 153 βουλευτών και πρόσθεσε ότι «αν γίνει η οικουμενική, δεν θα φοβάται (σ.σ. ο κ. Τσίπρας)».

Για το ασφαλιστικό υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «πάει να το λύσει λάθος, με παράταση του καρκινώματος… Η προσέγγιση που κάνει είναι ίδια με του Αντώνη Σαμαρά και του Γιώργου Παπανδρέου, άρα δεν κάνει τίποτα».

Επανελαβε δε τη θέση του ότι το πρόβλημα του ασφαλιστικού λύνεται με την περικοπή των συντάξεων 80.000 πλουσίων και των τριπλών συντάξεων που αφορούν σε 330.000 περιπτώσεις.