Βελτιωμένες οι «δίδυμες» εκθέσεις Detrop και Oenos

Σημαντική βελτίωση σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση παρουσιάζει μέχρι στιγμής η επισκεψιμότητα στο «δίδυμο» των εκθέσεων “Detrop” και “Oenos”, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και ολοκληρώνονται αύριο.

΄Οπως επισημαίνει σε σημερινή σχετική ανακοίνωση η διοργανώτρια ΔΕΘ-Helexpo, εκτός από τους 250 προσκεκλημένους ξένους εμπορικούς επισκέπτες από 30 και πλέον χώρες, καταγράφεται προσέλευση επαγγελματιών από όλη τη χώρα, οι οποίοι συναντώνται με τους εκθέτες των δύο κλάδικών διεθνών εκθέσεων. Συνολικά, μόνο τα προγραμματισμένα ραντεβού των προσκεκλημένων ξένων εμπορικών επισκεπτών με εκθέτες ξεπερνούν τα 3.000.

Πόλος έλξης επισκεπτών είναι και οι σημαντικές εκδηλώσεις, που πλαισιώνουν τις δύο εκθέσεις.

Ο 15ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης, που επέστρεψε μετά από χρόνια στο «σπίτι» του, στην «καρδιά» της Έκθεσης (παράλληλα διοργανώνεται και ο 1ος Διεθνής Διαγωνισμός Αποσταγμάτων Αμπελοοινικής Προέλευσης) έχει φέρει στην πόλη 600 κρασιά και αποστάγματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που διαγωνίζονται μεταξύ τους. 

Ο 9ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νότιας Ευρώπης, που συνδιοργανώνεται από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος «Ολύμπιος Ζευς» και τη ΔΕΘ-Helexpo, έχει συγκεντρώσει στη Θεσσαλονίκη όλη τη διεθνή «αφρόκρεμα» της επαγγελματικής μαγειρικής και μετρά 450 συμμετοχές από 27 χώρες από όλο τον κόσμο.

O διαγωνισμός διεξάγεται στο περίπτερο 16, το οποίο έχει μετατραπεί σε μία απέραντη κουζίνα, όπου σε δράση βρίσκονται ορισμένοι από τους καλύτερους σεφ.

Οι εκθέσεις Detrop και Oenos, τελούν υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών, του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς και πολλών κλαδικών φορέων, ενώ υποστηρίζονται και από πλήθος χορηγών. 

Έναρξη για την «Ελλήνων Κόσμημα»

Με μεγάλη συμμετοχή εκθετών και εμπορικών επισκεπτών από οκτώ χώρες ξεκίνησε σήμερα στο Metropolitan Expo στην Αττική και η έκθεση «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑ», η οποία διοργανώνεται από τη ΔΕΘ-Helexpo και θα διαρκέσει έως τις 2 Μαρτίου.

Οι εκθέτες της φτάνουν τους 280, έναντι 230 στην προηγούμενη διοργάνωση, ενώ ο εκθεσιακός χώρος είναι αυξημένος κατά 25% και ανέρχεται σε 6.600 τ.μ. Οι προσκεκλημένοι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες της «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑ», η οποία συνδιοργανώνεται με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών, Κοσμηματοπωλών, Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ), προέρχονται από την Κύπρο, Τουρκία, Λίβανο, Αίγυπτο, Αλγερία, Ρωσία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Τυνησία.

 

Δείτε επίσης:

Τί θα φάτε, τί θα πιείτε στη φετεινή DETROP-Oenos στη ΔΕΘ (Φωτορεπορτάζ)