Βελτίωση νόμου Κατσέλη και όχι φορέας συγκάλυψης θαλασσοδανείων και λοιπών τραπεζικών σκανδάλων

Χτυπάμε το μεγάλο κεφάλαιο, χτυπάμε την τραπεζοκρατία, χτυπάμε τη σάπια οικονομική ολιγαρχία, χτυπάμε τους αργόμισθους παπαγάλους που παραμείνουν στις διευθυντικές θεσούλες τους στο Δημόσιο και ημιδημόσιο και παραδημόσιο τομέα ή μήπως να χτυπήσουμε το κεφάλι μας στον τοίχο και να καταπιούμε άλλη μια προδοσία. 

Γιατί προς το παρόν, υπό τη μορφή του κατεπείγοντος η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, χτυπάει τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ακριβώς έτσι όπως το θέλουν οι τραπεζίτες που μας καταλήστεψαν και κατόπιν με τα φιλαράκια τους συνεχίζουν να μας καταληστεύουν με την ανοχή δυστυχώς μέχρι τώρα σύσσωμης της νέας κυβέρνησης κατα τα άλλα του Λαού. 

 

Κι αν δεν το καταλαβαίνει αυτό ο πρωθυπουργός θα του υπενθυμίσουμε τα εξής:

 

Ο υπερχρεωμένος δανειολήπτης έχει ύστατο καταφύγιο την προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Μην του στερείτε αυτό το δικαίωμα μέσω του σκοτεινού ενδιάμεσου φορέα που αναρωτιόμαστε τί ρόλο θα έχει; Μήπως αυτόν του μπαμπούλα; Δηλαδή, θα γίνει το ΔΗμόσιο ο προστάτης των τραπεζικών συμφερόντων λες και δεν μας έφταναν οι εισπρακτικές εταιρίες που λειτουργούν παράνομα και τα μεγαλοστελέχη τους έχουν αποκτήσει αμύθητες περιουσίες, μαδώντας τους υτπερχρεωμένους Ελληνες και θαλασσοδανειζόμενες λεφτά φορολογούμενων από τα δ.σ. των τραπεζών. 

 

Ο ενδιάμεσος φορέας θα καλύψει τους θαλασσοδανειζόμενους. Στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ οι μεγαλοκαναλάρχες, οι βαρώνοι των ΜΜΕ, οι κουμπάροι, οι ημέτεροι, οι διαπλεκόμενοι, έχουν ονόματα, βοά ο τόπος, αποκαλύφθηκαν και αποκαλύπτονται τα σκάνδαλά τους κι όμως ακόμη να δούμε έστω και έναν από αυτούς να οδηγείται στη δικαιοσύνη και να κατάσχεται η περιουσία του. 

 

Κι οι τράπεζες θέλουν αυτό ακριβώς, τη συγκάλυψη, δηλαδή να καλυφθούν οι θαλασσοδανειζόμενοι για να μη βγουν τα σκάνδαλά τους στη φόρα, ποιος δάνεισε τί σε ποιον την ώρα που χιλιάδες; Ελληνες και Ελληνίδες οδηγούνταν στην αυτοκτονία ή στη μετανάστευση ή έμεναν άστεγοι, αδυνατώντας να πληρώσουν χαράτσια και υπερτοκογλυφικά δάνεια.

 

Αν όμως ρίξουμε μια ματιά στη ροή του χρήματος, αυτού που δεν διατέθηκε στην αγορά, αλλά πήγε να καλύψει πάρτι, δεξιώσεις, εκδηλώσεις και άλλα τινά την ώρα που ο κόσμος αργοσβήνει λόγω των επιπτώσεων του Μνημονίου ή καλύτερα της σαθρής ελιτοτραπεζοκρατίας στην Ελλάδα, με την οποία περιμένουμε και ελπίζουμε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα έρθει σε ρήξη και για αυτό και μόνο το λόγο την προτιμήσαμε διότι τα στελέχη της υποτίθεται ότι δεν είχαν τόσο λερωμένη τη φωλιά τους όσοι τα δύο κόμματα των κοτζαμπάσηδων, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Εύκολο να λυθούν τα προβλήματα με μέτρα αποκατάστασης της κοινωνικής δικαιοσύνης. Οσο η κυβέρνηση μένει στα λόγια, τόσο ο λαός χάνει την υπομονή του και το χάος πλησιάζει. Και τότε ειλικρινά, θα δοθεί η μητέρα των μαχών ανάμεσα στους δυνάστες και στους σκλάβους και θα δούμε ποιος θα επικρατήσει. 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr