Βενιζέλος: Αν δεν έχεις δώσει συναίνεση, δεν θα πάρεις συναίνεση

«Ο μόνος στυλοβάτης της χώρας είναι το ΠΑΣΟΚ» δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης στη Θεσσαλονίκη, στο περίπτερο 12 της ΔΕΘ.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, όλο το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό. Εδώ πάλλεται η ψυχή του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντος μας είναι εδώ. Εδώ είναι το σπίτι μας. Δεν υπάρχουν περιθώρια για δισταγμούς. Η ψήφος για την πατρίδα είναι η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ», είπε ο κ. Βενιζέλος απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους.

 

Για το ΠΑΣΟΚ τόνισε πως έχει όλα τα εχέγγυα για να είναι ο εγγυητής, ο καταλύτης της εθνικής στρατηγικής από τη θέση του τρίτου κόμματος, διευκρινίζοντας, όμως, ότι «δεν είναι κυβερνητικός μπαλαντέρ, δεν θέλει σώνει και καλά να είναι κυβερνητική ουρά».

 

Σχετικά με το Ποτάμι, που διεκδικεί την τρίτη θέση υπενθύμισε την πορεία της ΔΗΜΑΡ για την οποία είπε ότι «μπήκε στην κυβέρνηση, βγήκε, έφυγε, γύρισε και εξαφανίστηκε». Χαρακτήρισε το Ποτάμι «κοινοπρακτικό σχήμα» και παρατήρησε πως «όλα τα ποτάμια χύνονται στη θάλασσα της εθνικής ευθύνης».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε επικίνδυνες και αδιέξοδες την πολιτική «εκφοβισμού» της ΝΔ, ότι η χώρα θα καταστραφεί, και την πολιτική «κουτοπόνηρου εφησυχασμού» του ΣΥΡΙΖΑ, ότι όλα θα πάνε καλά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί να παίξει ρόλο. Θεμιτό. Ετσι γίνεται στις δημοκρατίες, αλλάζουν οι κυβερνήσεις. Αλλά όταν δεν έχεις δώσει συναίνεση, δεν θα πάρεις συναίνεση», δήλωσε υπογραμμίζοντας ότι με τη συμπεριφορά του ο ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφει συστηματικά και μακροπρόθεσμα τις προϋποθέσεις να δημιουργηθεί ένα μέτωπο εθνικής ευθύνης και συναίνεσης.

 

Αφησε αιχμές και για τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Ελληνες, λέγοντας: «Κάποια στιγμή είχε φανταστεί ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο ότι θα κάνουν τη δική τους κυβέρνηση και θα διαπραγματευθούν οι δυο τους την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο και τη μετάβαση στη νέα εποχή. Προφανώς θα πήγαιναν στις Βρυξέλλες με το τρενάκι. Αλλά είναι καλύτερα να πηγαίνεις με το αεροπλάνο γι’ αυτό πρέπει να δουν το σποτ του ΠΑΣΟΚ. Ανεξαρτήτως του ποιος είναι ο κυβερνήτης χρειάζεται και συγκυβερνήτης έμπειρος και χρειάζεται και σχέδιο πτήσης γιατί αλλιώς μπορεί να ξεκινήσεις για κάπου και να καταλήξεις αλλού»

 

Ο κ. Βενιζέλος απευθύνθηκε στους Ευρωπαίους εταίρους, αναλυτές και τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης, τους κάλεσε να μην κάνουν παρεμβάσεις σχετικά με τις επιλογές που θα κάνει ο ελληνικός λαός στις εκλογές και σημείωσες: «Μην κουνάτε το χέρι στον ελληνικό λαό και τον απειλείτε. Ξέρει και θα αποφασίσει μόνος του με αξιοπρέπεια».

 

Ο κ. Βενιζέλος έκανε αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου και παρατήρησε πως ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να μοιάσουν στον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ του 1981. Για όσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν προσεγγίσει τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως αναζητούν τον «χαμένο παράδεισο», αλλά τους περιμένει δυσάρεστη έκπληξη και δεν θα βρουν αυτόν τον «χαμένο παράδεισο», καθώς την κόλαση και τον παράδεισό τους χωρίζει μόνο μια πόρτα.

Δεν έκανε καμιά νύξη για το κόμματου Γιώργου Παπανδρέου λέγοντας ότι δεν ασχολείται με εσωστρεφή ζητήματα.

 

Μήνυμα του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη διάβασε στη συγκέντρωση ο αντιδήμαρχος Κώστας Ζέρβας. Στο μήνυμα του ο κ. Μπουτάρης επισήμανε ότι εκτιμά τον κ. Βενιζέλο και ότι συνέβαλε όσο κανείς άλλος για την αντιμετώπιση της κρίσης. Ο κ. Βενιζέλος ευχαρίστησε από το βήμα τον δήμαρχο.

 

Μετά την ομιλία του κ. Βενιζέλου ο γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ Χρόνης Μακρίδης παρουσίασε τους υποψήφιους βουλευτές στη Θεσσαλονίκη και τους άλλους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας.