Βενιζέλος: Τάχιστα στη Βουλή η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα

Αύριο Πέμπτη κατατίθενται στη Βουλή οι τροπολογίες που αφορούν στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις στις ληξιπρόθεσμες οφειλές όπως και η μείωση κατά 30% στην έκτακτη εισφορά, τα οποία θα ψηφιστούν την Παρασκευή, όπως αποφάσισαν ο Πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Την άλλη εβδομάδα θα κατατεθεί η τροπολογία για τα «κόκκινα δάνεια».

 

Η πολιτική διαπραγμάτευση μέχρι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής στις 18 Δεκεμβρίου, για τις εκκρεμότητες της χώρας ήταν το αντικείμενο της συζήτησης Πρωθυπουργού και αντιπροέδρου της κυβέρνησης στο μέγαρο Μαξίμου.

 

Ο Ευ. Βενιζέλος σε δηλώσεις του, εμφανίστηκε αισιόδοξος. «Μέχρι το τέλος του χρόνου ή το αργότερο μέχρι το Φεβρουάριο μπορεί να έχει αλλάξει η κατάσταση στην οποία κινείται η χώρα» δήλωσε.

 

«Δικαιούμαστε να είμαστε αισιόδοξοι και πάρα πολύ προσεκτικοί» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ζητώντας «ενότητα, συναίνεση και υπευθυνότητα» από τις πολιτικές δυνάμεις.

 

Ερωτηθείς για το αν οι εκκρεμότητες της κυβέρνησης με την τρόικα κινδυνεύουν να τινάξει στον αέρα τον κυβερνητικό σχεδιασμό, ο κ. Βενιζέλος απάντησε αρνητικά. «Δεν εκτιμώ ότι θα τινάξει στον αέρα κάτι. Η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί κανονικά μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου»

 

Τέλος, επέμεινε ότι δεν υπάρχει plan B εκτός από εκείνο της κυβέρνησης και πως «όποιος σκέφτεται έτσι, παίζει με τη φωτιά».