Βέβαιος για επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων ο Πίτερ Σπίγκελ

Απολύτως βέβαιος ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν πρόκειται να διακόψει τη χρηματοδότησή της προς τις ελληνικές τράπεζες εμφανίστηκε σήμερα ο γνωστός δημοσιογράφος των Financial Times Πίτερ Σπίγκελ, εκφράζοντας πάντως την πεποίθησή του για επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων από την ΤτΕ.

 

Σε διαδοχικά μηνύματά του στο Twitter ο γνωστός δημοσιογράφος υποστήριξε ότι η ΕΚΤ δεν πρόκειται να διακόψει την χρηματοδότηση προς τις ελληνικές τράπεζες τουλάχιστον μέχρι τις 20 Ιουλίου, ημερομηνία κατά την οποία η Ελλάδα οφείλει να καταβάλει τη δόση της προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 

Ωστόσο θεωρεί σίγουρη την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων καθώς και «bank holiday» (τραπεζικής αργίας) προκειμένου να συγκρατηθεί η εκροή καταθέσεων. 

Βασίζει μάλιστα την εκτίμησή του στην δήλωση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα ότι: «Η Τράπεζα της Ελλάδα, ως μέλος του Ευρωσυστήματος, θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας για τους Έλληνες πολίτες σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες».