Βουγιουκλάκης: Έλειπε το 15-20% της σορού του Γιακουμάκη

Σε διευκρινίσεις για την πολύκροτη υπόθεση του 20χρονου σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη προχώρησε ο καθηγητής Ιατροδικαστικής Θόδωρος Βουγιουκλάκης, ο οποίος διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή στη σορό του άτυχου νέου.

 

«Από την πρώτη στιγμή οι αρμόδιοι, οι διωκτικές Αρχές, οι συγγενείς του 20χρονου σπουδαστή και οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, είχαν ενημερωθεί για την κατάσταση του σώματος κατά τη στιγμή της ανεύρεσής του, γεγονός που δεν θα επέτρεπε την εξαγωγή και την τεκμηρίωση ενός ασφαλούς συμπεράσματος», είπε ο κ.Βουγιουκλάκης, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, για πρώτη φορά μετά τον εντοπισμό της σορού.

 

«Τα υπάρχοντα στοιχεία προσανατολίζουν θετικά στο ενδεχόμενο της αυτοχειρίας. Από τη σορό του σπουδαστή έλειπε το 15-20% του σώματος», ανέφερε ο καθηγητής.

 

Ο κ. Βουγιουκλάκης σημείωσε χαρακτηριστικά, πως η ταυτοποίηση έγινε με DNA, γεγονός που καταδεικνύει την κατάσταση που βρίσκονταν το σώμα του Βαγγέλη Γιακουμάκη, 37 ημέρες μετά την εξαφάνισή του.

 

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι οι εγκληματολογικές εξετάσεις δεν προσέφεραν ουσιαστική βοήθεια, λόγω των περιβαλλοντικών και κλιματολογικών συνθηκών.

 

Ο ιατροδικαστής, διαπίστωσε τον χρόνο θανάτου, το προθανάτιο τραύμα και ότι «τουλάχιστον από τα υπάρχοντα δεδομένα δεν υπήρχαν άλλες προθανάτιες κακώσεις στο σώμα».