Βούλτεψη: Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει θερινά προβλήματα… μπας και σωθεί

«Δεν υπάρχει θέμα σύγκλησης» της Ολομέλειας της Βουλής προκειμένου να εξεταστούν οι προτάσεις της αντιπολίτευσης για δημοψήφισμα σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της «μικρής ΔΕΗ», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη που σημείωσε  ότι «οι προτάσεις θα κατατεθούν και θα εξεταστούν από το επιστημονικό συμβούλιο. Η κυβέρνηση δεν είναι υποχρεωμένη να συγκαλέσει την Ολομέλεια», προσέθεσε.

 

Μιλώντας το πρωί στον Σκάι η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι προτάσεις που προωθούνται από τα κόμματα δεν είναι ομοειδείς: «Οι μόνες που συμπίπτουν, όπως τις ακούω εγώ, είναι του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής», ενώ διαφορετικές είναι οι προτάσεις της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ. Όπως τόνισε η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνει την «εσωκομματική πίεση» και την «αμφισβήτηση» που δέχεται ο Αλέξης Τσίπρας, και κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως «προσπαθεί να βρει θερινά προβλήματα…, μπας και σωθεί».

 

Καταδίκασε επίσης τη θέση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κατρούγκαλου για συνέχιση της απεργίας, σημειώνοντας πως «όποιος δηλώνει ότι δεν πρέπει να υπακούμε τους νόμους ήδη υπηρετεί μία βασική αρχή της δικτατορίας».

 

Αναφερόμενη στις προσκλήσεις που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ σε γονείς συλληφθέντων μελών των Πυρήνων της Φωτιάς για να παρακολουθήσουν συνεδρίαση στη Βουλή, η κυβερνητική εκπρόσωπος κατηγόρησε την Κουμουνδούρου πως «με τη συμπεριφορά της χαϊδεύει τα αυτιά ομάδων που δεν σέβονται τη δημοκρατία» και ξεκαθάρισε ότι «δεν ενοχοποιώ τους γονείς. Το κόμμα το κάνει για να εκμεταλλευτεί πολιτικά τους γονείς των θυμάτων», συμπλήρωσε.

 

Όσο για την  απόφαση του προέδρου της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη να παραιτηθεί από τα κομματικά όργανα της ΝΔ λόγω της διαφωνίας του με το άνοιγμα των καταστημάτων 52 Κυριακές του χρόνου σε 13 περιοχές, η κα Βούλτεψη δήλωσε: «Είναι πολύ λυπηρό. Πιστεύω πως θα βρεθεί η χρυσή τομή. Είναι ένα σημαντικό στέλεχος για να φεύγει από την παράταξη».