Βρήκαν 40 κιλά κάνναβης και εξάρθρωσαν συμμορία

Σαράντα κιλά ινδικής κάνναβης και πέντε συλλήψεις είναι το αποτέλεσμα της επιχείρησης που πραγματοποίησε η αστυνομία που πέτυχε να εξαρθρώσει πολυμελή συμμορία, η οποία ενέχεται σε διακινήσεις μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών από την Ελλάδα προς τη Γερμανία.

Ενας 30χρονος που φέρεται να είναι εγκέφαλος της σπείρας και άλλα τέσσερα μέλη της συμμορίας ταυτοποιήθηκαν. Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη κατά το παρελθόν από τις γερμανικές αρχές, ένα εκ των μελών της συμμορίας, για διακίνηση και μεταφορά 40 κιλών κάνναβης

 

Ειδικότερα, μέλη συμμορίας, η οποία είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν τις γερμανικές Αρχές και ενέχεται στην εξαγωγή από την ελληνική επικράτεια, στη μεταφορά και στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης, ταυτοποιήθηκαν έπειτα από πολύμηνη και επισταμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης.

 

Για την υπόθεση, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του 30χρονου Αλβανού «εγκεφάλου» της σπείρας, καθώς  και σε βάρος τεσσάρων ακόμη κύριων και περιφερειακών μελών της συμμορίας, ηλικίας από 33 ως 58 ετών,  για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Συμμορίας», της παράβασης του Νόμου «περί Εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων διατάξεων», της «Πλαστογραφίας πιστοποιητικών»  και της «Υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης».

 

Η παράνομη δράση της συμμορίας συνίσταται στην εξαγωγή και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα κάνναβης, από την Ελλάδα στη Γερμανία.

 

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το έτος 2013, ο 30χρονος ιθύνων νους,  με τη συνδρομή των συνεργών του,  μεθόδευσε την  έξοδο από τη χώρα μας και την είσοδο στη Γερμανική Επικράτεια, επιβατικών αυτοκινήτων, έμφορτων με ποσότητες κάνναβης.

 

Κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας μεταφορά, τον Μάιο του 2013, εντοπίσθηκε και συνελήφθη σε περιοχή της Γερμανίας από τις αντίστοιχες αστυνομικές Αρχές, 33χρονο ημεδαπό μέλος της συμμορίας, καθώς στο αυτοκίνητο όπου επέβαινε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σαράντα κιλά κάνναβης.

 

Όπως διαπιστώθηκε μάλιστα, προκειμένου να διευκολύνουν την εγκληματική δράση της ομάδας και να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους, τα μέλη της συμμορίας, προέβαιναν σε επιπλέον παράνομες δραστηριότητες, όπως χρήση πλαστών εγγράφων (ταυτότητα, πράσινη κάρτα οχημάτων), έκδοση εγγράφων με την παράσταση ψευδών γεγονότων (ασφαλιστήριο συμβόλαιο, έγγραφο μεταβίβασης αυτοκινήτου) κ.α.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr