Βρυξέλλες: Αναζητείται ύποπτος για τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο

ΦΩΤΟ: EPA/ STEPHANIE LECOCQ

ΦΩΤΟ: EPA/
STEPHANIE LECOCQ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται στο Βέλγιο οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό ενός τρίτου άντρα που φαίνεται πως συνόδευε τους δύο καμικάζι πριν ενεργοποιήσουν τα εκρηκτικά, με τα οποία σκόρπισαν τον θάνατο στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Ο άντρας αυτός θεωρείται υπόπτος για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος. Την ευθύνη για τα τρομοκρατικά χτυπήματα ανέλαβαν τζιχαντιστές που βρίσκονται στη Συρία.

Στη διάρκεια ερευνών την Τρίτη βρέθηκε σε μια κατοικία στη συνοικία Σκάρμπεκ ένας εκρηκτικός μηχανισμός που περιείχε καρφιά, διάφορες χημικές ουσίες και ένα λάβαρο του Ισλαμικού Κράτους.

Υπενθυμίζεται ότι από τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο και στο μετρό σκοτώθηκαν περισσότεροι από 30 άνθρωποι και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 200.

 

Ο τρόμος κυρίευσε την πρωτεύουσα του Βελγίου τέσσερις ημέρες μετά τη σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, βασικού υπόπτου για τις τρομοκρατικές επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Οι βελγικές αρχές ασφάλειας εκτιμούν ότι οι εκρήξεις στο μετρό είχαν σχεδιαστεί και προετοιμαστεί πριν από τη σύλληψή του. Δεν έχει διευκρινιστεί αν ο Αμπντεσλάμ γνώριζε για τις επιθέσεις ή αν αυτές έγιναν από συνεργούς του που φοβούνταν ότι θα συλληφθούν.