Βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις το σκηνικό του καιρού σήμερα

kakokairia-kataigida-broxi-sunnefia

Κακοκαιρία σχεδόν σε όλη τη χώρα περιμένουμε σήμερα Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις. Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς το νότο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 13 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 16 έως 21 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 14 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 20 έως 23 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, με τη μέγιστη στα βόρεια παράλια του νησιού να φτάνει τους 27 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Βόρειο και Δυτικό Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και κατά τόπους πολύ θυελλώδεις. Στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν ασθενείς και σταδιακά δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί. Στο Βόρειο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και στο Νότιο Ιόνιο ασθενείς και από το βράδυ βορειοανατολικοί έως μέτριοι.

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια του νομού, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι ενισχυόμενοι από το μεσημέρι και μετά σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις.

Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικότερα τμήματα, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και από το απόγευμα σχεδόν θυελλώδεις.