Χ. Γιαταγάνα στο radio1d.gr: Πληρώνουμε σε νομικά γραφεία του εξωτερικού για να συντάσσουν τους νόμους μας

Χρειαζόμαστε μια διαφορετική νομοθεσία. Γραμμένη σε απλά ελληνικά με κατανοητή γλώσσα.

 

Οι περισσότεροι από τους νόμους είναι γραμμένοι στην αγγλική γλώσσα και μάλιστα πληρώνουμε 400.000 με 500.000 κάθε φορά που ένας υπουργός αναθέτει σ ένα νομικό γραφείο της Μεγάλης Βρετανίας να συντάξει ένα νόμο. Κάτι που έγινε στην περίπτωση του ΕΝΦΙΑ.

“Στη γειτονιά μου στις Συκιές το τελευταίο διάστημα αυτοκτόνησαν δύο άτομα, άνθρωποι οικογενειάρχες που άφησαν πίσω παιδιά” λέει η βουλευτής Χρυσούλα Γιαταγάνα και συμπληρώνει πως το καλύτερο είναι ό,τι έχει να πει ο Πρωθυπουργός να το πει από το γραφείο του χωρίς να έλθει στη ΔΕΘ.  

Τέσσερις νέες άδειες για επιφανεική εξόρυξη χρυσού στην Κερκίνη

Πίσω απ’όσα συμβαίνουν στην ελληνική πολιτική σκηνή υπάρχει έντονη διαπλοκή εσωτερική και εξωτερική. Για παράδειγμα αυτό που συμβαίνει στα Μεταλλεία Χρυσού στη Χαλκιδική όπου τα συμφέροντα μάς δηλητηριάζουν και πληρώνουν τους εργαζόμενους στα μεταλλεία από τα ΕΣΠΑ. Μάλιστα όπως μαθαίνω ο Περιφερειάρχης έχει δώσει 4 ακόμη άδειες για εξόρυξη χρυσού-επιφανειακή αυτή τη φορά-στη λίμνη Κερκίνη, καταγγέλλει η Χ.Γιαταγάνα στο Radio1d.gr

΄΄Σε οτι αφορά το αντιρατστιστικό νομοσχέδιο έχει τόσες ασάφειες που δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Πρέπει να συμπεριληφθεί η γενοκτονία όλων των χριστιαικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας” τόνισε.

“Η μόνη λύση για τον τόπο είναι να γίνουν γρήγορα εκλογές. Εγώ δεν θα στηρίξω κανέναν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας γι αυτό το λόγο. Όμως θα το κάνουν πραγματικά και άλλοι; Πόσοι;” αναρωτήθηκε με νόημα αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να περάσει τελικά η πρόταση της Κυβέρνησης. 

 

Στελίνα Μαργαριτίδου

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr