Χαρέλας στο radio1d.gr: “Έχει αλλάξει το σκεπτικό των ανθρώπων όσον αφορά το παιδικό θέατρο. Τα παιδιά θέλουν να πηγαίνουν στο θέατρο”

Το Θέατρο Αυλαία παρουσιάζει για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη το Avlaia 4 Kids. Ο Θωμάς Χαρέλας μιλά στη Φωτεινή Γιολτζίδου και το radio1d, για τα νέα σχέδια του θεάτρου Αυλαία.

 

Η πόλη της Θεσσαλονίκης υποδέχεται το Avlaia 4 Kids, μια συνάντηση θεατρικών παραστάσεων-δράσεων για παιδιά σε 4 κυριακάτικα πρωινά στις 4, 11, 25 Μαΐου και 1 Ιουνίου 2014, στις 11:30.

 

1. Τι ακριβώς είναι το Avlaia 4 Kids;

 

Φιλοξενούμε 4 διαφορετικές παραστάσεις οι οποίες έχουν παίξει στη Θεσσαλονίκη ή στην Αθήνα και παράλληλα θα γίνονται και κάποιες δράσεις πριν και μετά. Όλες οι παραστάσεις είναι διαδραστικές, με πολλές εκπλήξεις για τα παιδιά. Οι παραστάσεις που θα παίξουν στο θέατρο Αυλαία είναι Η Κοκκινοσκουφίτσα από την πλευρά του κακού λύκου από τον Μάριο Κωνσταντίνου, Η Πεντάμορφη και το Τέρας από το «Θέατρο του Βορρά», Λάχανα και Χάχανα The musical από το Θέατρο Οδός και Άμπρα Κατάμπρα κι όνειρα γλυκά! Από τις μανταΜίτσες, στις 4, 11, 25 Μαΐου και 1 Ιουνίου 2014, με γενική είσοδο 10 ευρώ ανά παράσταση.

 

2.Ποιός είναι ο στόχος του θεάτρου όσον αφορά την προσέγγιση των παιδιών;

 

Έχουμε θέσει ως στόχο μας να εδραιωθούν αυτές οι προσπάθειες και να φτιάξουμε ένα φεστιβάλ θεάτρου για παιδιά. Ένας μήνας, 30 μέρες γεμάτες με θέατρο, μόνο για παιδιά, σε όλη τη πόλη.

 

3.Πώς ανταποκρίνονται οι Θεσσαλονικείς στο παιδικό θέατρο;

 

Νομίζω ότι έχει αλλάξει το σκεπτικό των ανθρώπων όσον αφορά το παιδικό θέατρο. Τα παιδιά θέλουν να πηγαίνουν στο θέατρο. Βέβαια και το γεγονός ότι έχουν μειωθεί οι τιμές στο θέατρο, βοηθάει. Ακόμη και σήμερα όμως πολλοί γονείς που δεν μπορούν να πληρώσουν 2 εισιτήρια, βάζουν το παιδί τους μέσα στην αίθουσα και περιμένουν μετά για να το πάρουν. Συμβαίνει συχνά και αυτό.

 

4.Πώς πήγε η φετινή χρονιά παιδικού θεάτρου;

 

Αυτό που μας εξέπληξε φέτος ήταν η όπερα για παιδιά, που πήγε πάρα – πάρα πολύ καλά και είμαστε πολύ χαρούμενοι. Αυτός είναι και ο λόγος που από δω και πέρα καθιερώνουμε στο θέατρο Αυλαία την όπερα για παιδιά. Την επόμενη χρονιά θα συνεργαστούμε με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και θα ανεβάσουμε τη ¨Βασίλισσα του Χιονιού¨, με τη μορφή παιδικής όπερας. Θα έχουμε επίσης την παράσταση της Στέλλας Μιχαηλίδου ¨Περπατώ εις το δάσος¨, αλλά και μια παράσταση για εφήβους, την οποία συζητάμε ακόμα. Η παράσταση του εφηβικού θεάτρου θα έχει ως βασικό θέμα τη βία στο διαδίκτυο, ένα πολύ επίκαιρο θέμα. Χαιρόμαστε που η επόμενη χρονιά θα είναι γεμάτη με θέατρο για όλους, για παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr