«Ξεχύθηκαν» στους δρόμους οι 800 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου «Riviera»

Με χάρτες της Θεσσαλονίκης ανά χείρας και σύμμαχο τον καλό καιρό, οι περισσότεροι από τους 800 επιβάτες -διαφόρων εθνικοτήτων- του κρουαζιερόπλοιου «Riviera», που «έδεσε» λίγο μετά τις 9:30 το πρωί, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, «ξεχύθηκαν» στους δρόμους της πόλης.

Άλλοι έβαλαν …πλώρη για τον Λευκό Πύργο, κάποιοι προτίμησαν να πιουν καφέ στην πλατεία Αριστοτέλους και ορισμένοι θέλησαν να κάνουν μια βόλτα στην παραλία. Κάποιοι από τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου προτίμησαν, ωστόσο, τη δροσιά των τουριστικών λεωφορείων, στα οποία και επιβιβάστηκαν προκειμένου να κάνουν

μια σύντομη περιήγηση στην πόλη.

«Το θέμα δεν είναι να έρχονται πολλά κρουαζιερόπλοια, ούτε καν και το εάν θα μεταφέρουν μεγάλο αριθμό επιβατών» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ναυτιλιακός πράκτορας Βίκος Παλαντζιάν και πρόσθεσε: «το Σάββατο θα αφιχθεί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το ‘Minerva’ […] που μεταφέρει αγγλόφωνους επιβάτες, οι οποίοι στο σύνολό τους και παραδοσιακά, δείχνουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους να αξιοποιήσουν και το λεπτό που θα βρίσκονται στην πόλη».

Αύριο αναμένεται να καταπλεύσει, στις 8 το πρωί, για τρίτη φορά φέτος, από το Μάρμαρις το «Thomson Spirit», το οποίο θα αναχωρήσει στις 5 το απόγευμα για την Καβάλα. Την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, στις 7 πρωί, θα καταπλεύσει από τον Βόλο το MS Europa 2, που θα παραμείνει για δέκα ώρες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, οπότε θα αναχωρήσει με προορισμό Θάσο – Καβάλα. Το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, επίσης στις 7 το πρωί, θα φτάσει από τη Σκύρο το «Minerva», που θα παραμείνει για 13 ώρες στο λιμάνι, μέχρι να αναχωρήσει για το Δικελί.

Επισημαίνεται ότι οι μήνες με τις περισσότερες αφίξεις είναι οι Σεπτέμβριος και Οκτώβριος, οπότε και αναμένονται τα μισά κρουαζιερόπλοια όλης της σεζόν. Συγκεκριμένα, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο αναμένονται 17 κρουαζιερόπλοια, με 12.428 τουρίστες. Τον Νοέμβριο αναμένεται ένα κρουαζιερόπλοιο, το Costa Pacifica, που θα έρθει στη Θεσσαλονίκη από τον Βόλο και θα αναχωρήσει με τους 2.000 επιβάτες του για τη Σαντορίνη.