Χείρα βοηθείας σε 1.400 άπορους από το δήμο Θεσσαλονίκης

Το χριστουγγενιάτικο τραπέζι σε περίπου 700 άτομα που ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού στρώνει στις 24 Δεκεμβρίου ο δήμος Θεσσαλονίκης. Το γιορτινό τραπέζι θα οργανωθεί σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στους χώρους της Φοιτητικής Λέσχης από τη 1.00 μέχρι και τις 3.00 το μεσημέρι.

 

Παράλληλα, ο δήμος Θεσσαλονίκης θα βοηθήσει επιπλέον 700 οικογένειες της πόλης που αντιμετωπίζουν μείζονα οικονομικά προβλήματα λόγω και της κρίσης να στρώσουν το δικό τους τραπέζι για τα Χριστούγεννα, προσφέροντας πακέτα τροφίμων με είδη άμεσης κατανάλωσης. Η διανομή των πακέτων στους δικαιούχους θα γίνει στις 23 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, όπως γνωστοποίησε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Καλυψώ Γούλα, για τους δικαιούχους που προέρχονται από τη δυτική πλευρά της πόλης η διανομή των πακέτων θα γίνει από το κτίριο της διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του δήμου Θεσσαλονίκης, το οποίο στεγάζεται στην οδό Μοναστηρίου 53-55. Για τους δικαιούχους από τις υπόλοιπες περιοχές που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Θεσσαλονίκης η διανομή των τροφίμων θα γίνεται από τα γραφεία των κατά τόπους δημοτικών κοινοτήτων.

 

Πηγή: Εφημερίδα Θεσσαλονίκη