Χορτιάτης: Επέστρεψε ο δάσκαλος για το μαθητή με λευχαιμία

Το παιδί είναι πλέον πολύ χαρούμενο. Επέστρεψε το χαμόγελο στα χείλη του… Του είπα ότι θα συνεχίσει να κάνει τα μαθήματά του και χάρηκε πάρα πολύ…

 

Ευχαριστούμε όλους για το ενδιαφέρον…» είπε ο πατέρας του μικρού παιδιού από τον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, το οποίο πάσχει από λευχαιμία και παρακολουθεί τα μαθήματα σε κατ’ οίκον παραδόσεις από δάσκαλο.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης θέλησε -τηρώντας αυστηρά το γράμμα του νόμου- να στερήσει από το μαθητή του Δημοτικού Σχολείου Χορτιάτη το δικαίωμα στη μάθηση.

Για το θέμα, το οποίο ανέδειξε μεταξύ άλλων o Ελέυθερος Τύπος, ενημερώθηκε -κατά τη διάρκεια χθεσινής πρωινής εκπομπής στη ΝΕΡΙΤ- ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος. «Θα το κοιτάξω. Δεν το γνωρίζω. Θα ενημερωθώ σχετικά», είπε on air.

Δέκα λεπτά μετά την εκπομπή και αφού έλαβε τη σχετική ενημέρωση, δεσμεύτηκε ότι το παιδί θα συνεχίσει να μαθαίνει γράμματα κατ’ οίκον.

«Μου τηλεφώνησαν από την αρμόδια διεύθυνση και μου είπαν ότι το θέμα λύθηκε. Ο δάσκαλος θα συνεχίσει να έρχεται στο σπίτι για τα μαθήματα του παιδιού. Χάρηκα πάρα πολύ. Ολο το χωριό και όλα τα ΜΜΕ στάθηκαν οτο πλευρό μας», είπε ο πατέρας, ο οποίος επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του. Το παιδί αρρώστησε από λευχαιμία φέτος το καλοκαίρι. Μέχρι τον Ιούνιο πήγαινε κανονικά σχολείο. Από τον Σεπτέμβριο ξεκίνησε τα κατ’ οίκον μαθήματα.

 

«Οι γιατροί μάς λένε πότε μπορεί να κάνει μάθημα. Δίνει σκληρό αγώνα και όταν τα λευκά αιμοσφαίρια πέφτουν τραγικά δεν μπορεί να κάνει μάθημα. Επικοινώνησα με το διευθυντή του σχολείου και συμφωνήσαμε να έρχεται ο δάσκαλος μόνο όταν το παιδί είναι σε θέση να παρακολουθήσει το μάθημα», πρόσθεσε ο πατέρας.

Ευτυχής για την αίσια κατάληξη, την οποία όμως περιμένει να δει και στην πράξη, είναι ο εκπρόσωπος των γονέων του Δημοτικού Σχολείου Χορτιάτη, Βάιος Τάτσικας, ο οποίος ανέδειξε το θέμα. «Μου τηλεφώνησαν συνεργάτες του κ. Λοβέρδου. Με ενημέρωσαν ότι το θέμα λύθηκε και πως ο δάσκαλος δεν θα φύγει από το σχολείο μας και θα συνεχίσει να παραδίδει κατ’ οίκον μάθημα στο παιδί με τη λευχαιμία. Είμαστε ακόμη σε επιφυλακή. Περιμένουμε να το δούμε και γραπτώς», είπε.

 

380 παιδιά

 

Στο Δημοτικό Σχολείο Χορτιάτη πηγαίνουν 380 παιδιά. Εχει 18 τάξεις και 19 δασκάλους. Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης εντόπισε τον έναν παραπάνω δάσκαλο και τον ενημέρωσε ότι θα επιστρέψει στο σχολείο προκειμένου άλλος συνάδελφος του να αποσπαστεί σε σχολείο της Δυτ. Θεσσαλονίκης, όπου παρουσιάζονται ελλείψεις. Μόνο που ο συγκεκριμένος δάσκαλος είναι αυτός που παραδίδει τα μαθήματα στο μαθητή με τη λευχαιμία, βοηθά στη λειτουργία του ολοήμερου σχολείου και καλύπτει τυχόν κενά.

Μετά τη δημοσιότητα που έλαβε το θέμα πρυτάνευσε η λογική. Από το γραφείο του υπουργού Παιδείας δόθηκε ξεκάθαρη εντολή να αναζητηθούν άλλοι τρόποι κάλυψης των κενών και να συνεχίσει τα κατ’ οίκον μαθήματα ο νεαρός μαθητής. 

 

Πηγή: Ελέυθερος Τύπος