Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και ευχές «πλημμύρισαν» το Δημαρχείο Κορδελιού – Ευόσμου (ΦΩΤΟ)

Με κάλαντα του Πόντου, της Θράκης, της Μικράς Ασίας, και τα γνωστά παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα κάλαντα «πλημμύρισε» σήμερα, Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου, παραμονή των Χριστουγέννων, το Δημαρχείο Κορδελιού – Ευόσμου.

 

Μέσα σε ατμόσφαιρα γιορτής ο Δήμαρχος κ. Πέτρος Σούλας και η διοίκηση του Δήμου καλωσόρισαν τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους και τις  Φιλαρμονικές του Δήμου, που έψαλλαν τα κάλαντα συνοδεία μουσικών οργάνων.

 

Τα πρώτα κάλαντα τα άκουσε ο Δήμαρχος από τη Φιλαρμονική Ευόσμου, ενώ  ακολούθησαν τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων Ελευθερίου Κορδελιού που μετέφεραν το χαρμόσυνο μήνυμα της γέννησης του Χριστού, ψάλλοντας  κάλαντα του Πόντου.  Τα κάλαντα της Σμύρνης έψαλλε με το δικό της ξεχωριστό τρόπο η χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Ευόσμου, ενώ ακολούθησαν τα μέλη του Συλλόγου  Ποντίων Ευόσμου “Παναγία Κρεμαστή”  που έψαλλαν τα κάλαντα με τη συνοδεία ποντιακής λύρας. Τα κάλαντα της Θράκης έψαλλε στο Δήμαρχο η Χορωδία του Ιερού Ναού Κυρίλλου και Μεθοδίου Ευόσμου, παρουσία του Πατρός Αποστόλου. Η Φιλαρμονική Ελευθερίου Κορδελιού ολοκλήρωσε  τη γεμάτη ήχους και χρώματα χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Δημαρχείου, παιανίζοντας  όμορφες Χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

“Σας εύχομαι από καρδιάς υγεία και ευτυχία, προσωπική και οικογενειακή” ευχήθηκε σε όλους  ο Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας εκφράζοντας την ελπίδα “η γέννηση του Χριστού να γεμίσει τις καρδιές όλων με αγάπη, αλληλεγγύη και ελπίδα”.

Μελομακάρονα, κουραμπιέδες και γλυκίσματα ήταν τα κεράσματα που προσφέρθηκαν, ενώ οι ευχές για Καλά Χριστούγεννα συνέθεσαν το εορταστικό σκηνικό.